Skocz do zawartości

316i Problem z przegrzewaniem się silnika!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! Mianowicie mam taki problem, że niedawno założylem instalacje gazową sekwencyjną brc do mojego autka silnik m43 1.6i. Problem jest następujący auto przegrzewa sie na wonych obrotach wywala plyn z chłodnicy a przy wyższych obrotach koło 2500 jest wszystko ok. Odłączyłem reduktor od gazu przewody wodne podłączyłem jak orginalnie było i jest ok bez gazu. Po podłączeniu reduktora znowu wywala płyn. Co moze być przyczyną tego?? prosze o odpowiedź bo już nie mam siły do tego autka :mad2:

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
cała instalacja nowa założona w lipcu tego roku. nigdy nie przywiązywałem uwagi do tego ale teraz raz mi się przegrzał i olej kapie wiec u kolegi na podnośniku sprawdzaliśmy i wtedy zauważyłem że coś się dzieje z wodą w chlodnicy. na reduktorze nie ma żadnych strzałek. :x Po podłączeniu przewodów fabrycznie wszystko działa jak należy. wydaje mi się że pompa poprostu nie wydala tyle ile powinna. a sprawdzałem jest dobra żadnych luzów ani nic.... :mad2: