Skocz do zawartości

320d Wymiana przedniej szyby (sensory?!? czy tylko ASO?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Czy firmy takie jak AutoGlass Jan mają zamienniki przedniej szyby do E46 z sensorem deszczu i zmierzchu?

Czy ktoś z klubowiczów wymieniał szybę przednią w swojej E46? Jakie są koszty oraz czas naprawy?

Samochód, który zamierzam kupić ma pęknięcie na szybie. Nie wiem czy jest sens bawić się w to. Poprzedni właściciel nie zmienił tego, ponieważ sprzedając auto obawiał się, że nowa szyba może być łączona z wypadkowością auta.

p.s. jest niedziela więc firma autoglass i inne nie pracują :)

Pozdr.G

Opublikowano

Ostatnio wymieniałem przednią szybę z ubezpieczenia WARTA AUTOSZYBY, czy jakoś tak.

Sprawa wygląda następująco:

AUTOGLASS JAN posiada takie szyby w ofercie. Szyba z napisem NORDGLASS, cena poniżej 1000zł. Chyba coś około 600zł. Dokładnie nie pamiętam.

W ASO BMW koszt szyby wraz z uszczelkami około 1300zł. Z wymianą na pewno poniżej 2000zł. Kwoty jaką przelała WARTA na konto ASO nie będę podawał.

Mówię o szybie z czujnikiem deszczu i świateł do BWM z roku 2004 bez paska przyciemniającego.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ostatnio wymieniałem przednią szybę z ubezpieczenia WARTA AUTOSZYBY, czy jakoś tak.

Sprawa wygląda następująco:

AUTOGLASS JAN posiada takie szyby w ofercie. Szyba z napisem NORDGLASS, cena poniżej 1000zł. Chyba coś około 600zł. Dokładnie nie pamiętam.

W ASO BMW koszt szyby wraz z uszczelkami około 1300zł. Z wymianą na pewno poniżej 2000zł. Kwoty jaką przelała WARTA na konto ASO nie będę podawał.

Mówię o szybie z czujnikiem deszczu i świateł do BWM z roku 2004 bez paska przyciemniającego.

Rozumiem z tego że w Autoglass przy wymianie szyby nie biorą pod uwagę uszczelki i dlatego wymieniłeś w ASO? Jesteś zadowolony z usługi?

Opublikowano

też ostatnio wymieniałem szybę przednią a "Janie"

koszt całościowy 980zł. (bez ubezpieczenia koszt niższy o ok. 200zł.) z uszczelką, wymianą, szyba z czujnikiem deszczu i pasem zielonym

zapłaciłem 10% wkładu własnego...

Tak się zastanawiam czy z ubezpieczenia nie można by wymienić szyby tylnej (uchylnej) z uwagi na brak ogrzewania? W Janie koszt samej szyby ok 1400zł. + wymiana

Opublikowano

Rozumiem z tego że w Autoglass przy wymianie szyby nie biorą pod uwagę uszczelki i dlatego wymieniłeś w ASO? Jesteś zadowolony z usługi?

W OWU WARTA AUTOSZYBY jest zapis, który mówi, że jeżeli nie będą w stanie wymienić szyby w ciągu trzech dni, to mogę ją wymienić gdzie chcę. Ograniczeniem jest jedynie kwota, która na jedną wymianę nie może przekroczyć 2000zł.

Ponieważ nie byli w stanie wymienić szyby w deklarowanym czasie, to skorzystałem z usług ASO.

Autoglass Jaan wymienia szybę i uszczelki.

Z wymiany w ASO jestem zadowolony.

Opublikowano

Poczytaj OWU. Jeżeli nie masz takiego zapisu jak ja mam, to obawiam się że znaczka BMW i wymiany w ASO nie będzie.

Bez urazy, ale chcieć to TY sobie możesz.

Lczą się OWU.