Skocz do zawartości

bezpiecznik od zapalniczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Kupiłem sobie samochodową ładowarke do telefonu, ale nie stykała dobrze, więc kombinowałem. Najpierw podgiąłem blaszki w ladowarce, ale dalej nie stykało za każdym razem, wiec wziąłem probówkę żeby podgiąć blaszki w gnieździe. Starałem sie nie zrobić zwarcia, ale jednak zaiskrzyło. zapalniczka nie działa. :( :oops:

Szukałem w bezpiecznikach w schodku przed pasażerem, ale wszystkie bezpieczniki wydaja się być ok. Nie mam jednak rozpiski, bo nie mam ksiażki. Czy ktoś może mi powiedzieć który to bezpiecznik ?

Ewentualnie co mogło się zepsuć, jeżeli to nie bezpiecznik ? :mad2:

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano

[BAD] wołowa ze mnie, bo też znalazłem to kilka minut temu. :oops:

Juz wiem ze to bezpiecznik 39.

Problem w tym, że bezpiecznik jest ok.

Nie wiem gdzie dalej szukac przyczyny nie działającego gniazda :(

Opublikowano
[bAD] wołowa ze mnie, bo też znalazłem to kilka minut temu. :oops:

Juz wiem ze to bezpiecznik 39.

Problem w tym, że bezpiecznik jest ok.

Nie wiem gdzie dalej szukac przyczyny nie działającego gniazda :(

no to życzę powodzenia w rozwikłaniu tej zagadki

ja ostatnio wyjołem bezpiecznik 39 by podgiąć bez zwarcia blaszki

(zapalniczka słabo żarzyła więc przy odpalaniu połowa papierosa przyklejała się do niej)

po wyjęciu bezpiecznika nadal mam prąd w zapalniczce !!!

nie próbuja już nawet tego zrozumieć tylko śrubokręt owinołem izolacją i tak podgiołem blaszki

Opublikowano
może ktoś bedzie miał jakies pomysły i sugestie :(

też na to czekam

nie pisałem wcześniej o tym bo myślałem że tylko znowu umnie ktoś podłączył zapalniczkę pod coś innego ...

Opublikowano

Witaj Dajan !

Problem rozwiązany. Wyleciał jednak bezpiecznik numer 52 w bagażniku. Dziwne, bo to aż 30 Amper.

Ten w schowku (39) był cały.

Stąd podejrzewam że miałeś prąd w zapalniczce, bo nie wyjąłeś tego drugiego.

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
wyjąłem, owinąłem, podgiąłem - nie to żebym się czepiał, ale szanujmy język polski :cool2:

i co teraz działa ? :D ? :D ?

MichaliK -- dzięki !

• 2 lata później...
Opublikowano

witam,

miałem podobny problem, a mianowicie ładowarka od nawigacji rozleciała się i poszło zwarcie. Szukałem bezpieczników 39/51/52 a okazało się że poszedł bezpiecznik nr 7(30amper).

Pozdrawiam

Opublikowano

czyli zapalniczka w e39 podłączona jest do wszystkich bezpieczników

jakie to oczywiste i normalne w BMW :D

• 2 lata później...
Opublikowano
Panowie, a kt bezpiecznik w e53 X5 jest za zapalniczki w wewnątrz odpowiedzialny?? bo oczywiście podginając blaszki zrobiłem zwarcie,, zapalniczki w środku nie działają, a wszystkie bezpieczniki w bagAŻniku po prawej stronie są dobre... i nie wiem o co kaman,, są jeszcze gdzieś bezpieczniki w X5 oprócz schowka po prawej stronie w bagażniku??
Opublikowano
a czy nie posiadasz jeszcze bezpieczników w schowku na rękawiczki?? tak jak w E39?? bezpieczniki odpowiadające za gniazdo zapalniczki to 25 i 33
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
nic nie widzę przynajmniej na wierzchu, chyba nie ma ich, albo sa jakoś zamaskowane, moga być gdzieś schowane?
Opublikowano
Zlokalizowane.. były w schowku tym przed siedzeniem pasażera na podszybiu, są pod maskownicą więc dla laika ciężko znaleźć, ale wymienione i śmiga, dzięki.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam panowie a wiecie może gdzie jest bezpiecznik od zapalniczki w e36 1.8 sedan proszę o dobrą rade bo pod maską sprawdziłem wszystkie i są dobre a zapalniczka nadal nie działa nie wiem co sie stało zwarcie też zrobiłem za iskrzyło i coś poszło.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę nie Twój dział..nr 32 (30A), ale zobacz czy w gnieździe nie ma zwarcia, wyjmij je i sprawdź przewody.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.