Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mama ważne pytanie...czy ktoś z was założył na E39 sedan 2003 opony 235/50/17?

Ja standardowo jeżdzę na 235/45/17 i chcę spróbowac kupićnieco wyższą oponkę, coby na lepszy komfort postawić. Czy 235/50/17 nie obcierają o nadkola przy skręcaniu i wybojach?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Opublikowano

tak minimalna różnica nie spowoduje obcierania

jedynie licznik będzie troszke inaczej pokazywał ale nie pisza że gorzej bo z przeliczników opon wynika że zalecane przez producenta 235/45/17 też nie jest idealne

Opublikowano
Ja mam 225/45 z przodu i 225/50 z tyłu. Nic nie obciera, za to samochód pływa na koleinach...

może masz gdzieś luzy

Opublikowano
Ja mam 225/45 z przodu i 225/50 z tyłu. Nic nie obciera, za to samochód pływa na koleinach...

może masz gdzieś luzy

Prorok jakiś? :lol: Właśnie się dowiedziałem (Bunia stoi w warsztacie...), że tylne wehacze są wymienione i lewe tylne łożysko :shock:

Syndrom olewatywnego poprzedniego właściciela :evil:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano

nie jeździłem bo i po co skoro łatwiej kupić 45 ?

ale za to w cc mam zamiast 135/70/13 --- 135/80/13

i mimo że wzrokowo są większe to nigdzie nie ocierają

Opublikowano
Czyli rozumiem, że w sumie nie jeżdziliście na 235/50/17 ale nie będzie problemów z założeniem takiego rozmiaru...

Ja na takich oponach nie jeździłem ale widziałem kilka razy e39 z takimi oponami, więc chyba będzie ok.

Jak założysz takie gumy to podziel się swoimi odczuciami, mi też się kończą 235/45/17 i może zdecyduję się na taki krok jak ty.

Opublikowano
Ok dzięki za pomoc. Rozmiar zmieniam, bo troche twardo na dziurach na 235/45/17, a na zimę mam 215/60/16 i komfort dużo lepszy...dlatego na lato też wyższy profil chce kupić.Jednak problemem jest tu niestety wyższa cena...w każdym razie dziekuję za info.
Opublikowano (edytowane)

A orientuje się ktoś który przekaźnik steruje pompą progową?

EDIT: A tak mi właśnie zaginął ten post, a tu się okazuje, że wpadł nie do tego tematu :mad2:

Edytowane przez GRUBER
Opublikowano

Myślę że to może być przekaźnik 235/45r17 :duh:

a teraz niech ktoś odpowie ...

a po tym użyj wyszukiwarki by to znaleź :D

Opublikowano

Witam .podłączę sie do tematu.235/45/17 ja osobiście odradzam,zero komfortu na nasze drogi,a o koleinach już nie wspomnę i szkoda zawieszenia

pozdrawiam.

Opublikowano
Witam .podłączę sie do tematu.235/45/17 ja osobiście odradzam,zero komfortu na nasze drogi,a o koleinach już nie wspomnę i szkoda zawieszenia

pozdrawiam.

No ale właśnie pytamy czy można założyć na tą felgę 235/50/17 zamiast 235/45/17 w celu poprawienia komfortu.

235/45/17 były zakładane fabrycznie.

Opublikowano
Ja mam a raczej kończę mieć 245/50/17 przód i 255/50/17 tył i nic nie obciera koła kręcą normalnie. A dlaczego kończę?? po koleinach lata i 2.0 kombi + pseudo silnik w BMW czyli 2.0 to nie jest dobre rozwiązanie przy 255 laczkach ale co do tematu to NIE OBCIERA.
Opublikowano
Ja mam a raczej kończę mieć 245/50/17 przód i 255/50/17 tył i nic nie obciera koła kręcą normalnie. A dlaczego kończę?? po koleinach lata i 2.0 kombi + pseudo silnik w BMW czyli 2.0 to nie jest dobre rozwiązanie przy 255 laczkach ale co do tematu to NIE OBCIERA.

Dzięki.

Właśnie taką informację chciałem usłyszeć.

Opublikowano
Ja mam przod 235/45/17,tył 255/40/17 na zawieszeniu M i w kolwinach nic nie ciąga,a prowadzenie super.
Opublikowano
Ja mam przod 235/45/17,tył 255/40/17 na zawieszeniu M i w kolwinach nic nie ciąga,a prowadzenie super.

Ja też mam 235/45/17 i zawieszenie M, prowadzi się super ale zaczyna mnie drażnić ta twardość zawieszenia. Często jeżdżę ze znajomym, on ma zwykłe zawieszenie i felgi 16" - komfort jazdy o niebo lepszy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
235/45/17 ja osobiście odradzam,zero komfortu na nasze drogi,a o koleinach już nie wspomnę i szkoda zawieszenia

.

Bez przesady ja mam 18" i nie narzekam no cóż drogi są jakie są jeździc trzeba.

Myślę że to może być przekaźnik 235/45r17 :duh:

Bardzo dobry przekaźnik :mrgreen:

ec2Wze6.jpg