Skocz do zawartości

320d oświetlenie wewnętrzne - raz działa raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Kupiłem niedawno Beatkę z 2000r. Moim problemem (ach, żeby to jedynym..;) ) jest dziwna sprawa z lampką wewnętrzną. Otwieram drzwi...tylne lampki zawsze się świecą, a ta nad lusterkiem...jak jej się podoba - jednego dnia świeci normalnie - drugiego - wcale. Miał ktoś podobny problem?

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam!

Opublikowano
heh mam to samo raz nawet ją wyciągałem ale potem było znowu to samo..... pewnie jakieś luty nie stykają .... ale nie robię tego bo mam zamiar i tak zmienić lampki na m-pakietowe ... :D

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam. Mam to samo raz dziala raz nie. Ktos moglby mi napisac w jaki sposob zdjac ta lampke bo nie chce nic urwac czym i gdzie to podwazyc cos. Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc.
Opublikowano
od strony lusterka chyba z tego co kojarze trzeba ja podważyć. Są tam takie metalowe blaszki które na wcisk działają. Dość sporo siły potrzeba żeby to wyjąć.
szukam
Opublikowano
Potwierdzam, mialem to samo, podlozylem pod wtyczke zaznaczona wczesniej na zdjeciu kawalek kartki zgietej i mialem to kiedys poprawic ... kartka jezdzi ze mna do dzis :D prowizorka zawsze najlepszym rozwiazaniem ; )
Opublikowano
Dziwnie u mnie. Podwazam od strony lusterka i niby chyba te zaczepy puscily i cos tam sie ruszylo i dzialalo, ale teraz znowu nie smiga. Jak juz puszcza te zaczepy to powinno wyjsc lekko czy trzeba dalej troche sily bo boje sie zeby czegos nie urwac.
Opublikowano
Faktycznie trzeba mocniej juz problem rozwiazany. Dzieki. A jeszcze ktos moglby mi powiedziec jakie zarowki wchodza w podswietlenie tylnych slupkow.
Opublikowano
najlepiej wyjmij i sprawdź. Były dwa rodzaje lampek i nie wiem czy mają takie same żarówki. Zwykłe takie białe i takie lepsze z guzikiem do doświetlania. Tak samo są wciśniete w słupek jak ta przednia, trzeba podważyć troche i wyjdzie. Chyba 5w one mają ale jaki symbol to nie pamietam.
szukam