Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

własnie nagrałem sobie na płycie cd pare utworów, pędzę do auta a tu nagle wyskakuje cd errror, Mam duża navi a płyte nagrałem nero z predkościa x8 czemu nie działa?

Opublikowano
kolego rozumiem ze muzyke nagrałes w formacie audio nie mp3 .? jesli nagrałeś jako audio i nie działa to spróbuj jeszcze kupic inna płyte dobrej marki i najlepiej cd-r bo cd-rw moze nie czytać
Bayerische Motoren Werke
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobra płyta + sprawdzona nagrywarka + prędkość max. x4 = 99% pewności, że płyta będzie OK.

Dla przykładu mam 2 laptopy, zbliżone parametrami ale na 1 nagrywanie audio CD to loteria, na drugim każda płyta wypalona działa.

Ja mam dobre doświadczenia z PLATINUM i SONY, ale pewnie inne "markowe" płyty też nie będą złe.

Opublikowano
witam,

własnie nagrałem sobie na płycie cd pare utworów, pędzę do auta a tu nagle wyskakuje cd errror, Mam duża navi a płyte nagrałem nero z predkościa x8 czemu nie działa?

Płytę CD nagrywałeś z prędkością X8 ? A nie była to przypadkiem płytka DVD? Domyślnie jak wrzucisz płytę CD to masz x40, x48...

x8 może się zdarzyć w tańszych płytach DVD z promocji w tesco.

Ja audio wypalam z prędkością x40 i czyta mi wszystko na seryjnym radiu bmw

Sprawdź też jeszcze raz, czy nagrywasz w dobrym formacie tzn audio.

Co do oryginalności, to nie ma to znaczenia, czy płyta jest oryginalna, czy nie. Możesz przecież zrobić kopię oryginalnej płytki, którą masz w domu, żeby nie "tyrać" jej w samochodzie ;)

Opublikowano

Domyślnie jak wrzucisz płytę CD to masz x40, x48...

x8 może się zdarzyć w tańszych płytach DVD z promocji w tesco.

Płytę można nagrać z dowolną prędkością. A Tobie chyba chodzi o to co jest napisane na pudełku płyty.

Opublikowano
ja kupuje plytki w mediamarkcie za 50 gr firmy TX, nagrywam na macbooku przez itunes x20, i bez problemu w zmieniarce smiga, cd rw nie czyta. (320d '98)
Opublikowano
kupiłem Verbatimki CD-R i nagralem x8 i wszystko gra już druga płyta także problem rozwiązany :-) dobra płyta i CD-R bez W
Opublikowano
musi chodzić na dowolnej płycie cd nawet rw+ tylko trzeba nagrywać płyte z opcjąnagraj płytę cd do wszystkich odtwarzaczy audio cd. NIE MP3 !!!!
Opublikowano

ostatnio widziałem ogłoszenie e46 a w opisie było ze zmieniarka czyta mp3 (na zdjęciu ori radio na kasety)

co do płyt ostatnio kupiłem w carefourze HAWK za 89gr w kopercie i muza się tnie i zacina a nagrywane z predkoscia 10x

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, miałem ten sam problem. Niektóre płyty czytało, niekiedy CD ERROR. Pomyślałem że to wina lasera. Wyciągnełem całą navi, rozebrałem i okazało się że soczewka była strasznie zasyfina, po czyszczeniu jak ręką odją, czyta wszystko bez problemu.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Hej, ja mam też taki problem. W e46 niektóre nagrywane płyty działają, niektóre nie, niestety nie wypowiem się o prędkościach, bo nie pamiętam wszystkich płyt jakie nagrałam. Oryginał oczywiście gra. Jeżeli chodzi o marke płyty, to nie robi różnicy...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam :)

Ja polecam nagrywać najprościej w Windows Media Player :d W Mojej tak zawsze nagrywam i zawsze dziala ;) Jednak proponuje kupic jakieś dobre "płytki" a nie takie "tescowe" bo raz kupiłem takie firmy "krzak" nagralem jak zwykle i strasznie scinały.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja kupilem byle jaka plyte cd, nagralem przez windows media player z najwoeksza predkoscia (jakis idiotyczny mit dinozaurow komputerowych ze predkosc ma znaczenie) i normalnie gra. Z mp3 do wma i ok