Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zamierzam w weekend wyczyscic i zregenerować fotele skórzane (beż) w mojej e46. Czy środki tej firmy są warte polecenia bo mam na nie znizke 20% .. jesli to dobry srodek to ktory z nich polecacie ?? zależy mi na wyczyszczeniu i odnowieniu... pozdrawiam!

Opublikowano
sluchaj chodzi mi o to zeby ja wyczyscic i nadac miekkosc skórze, nie mam zniszczonej tylko brudna i twardą... zle sie wyrazilem piszac "regeneracja" .. chodzi mi konkretnie o 2 produkty : 1step cleaner i 2step conditioner , albo 2in1 do czyszczenia i odzywienia.. warte te produkty tej ceny? 1 kosztuje 54zł..
Opublikowano
Ja ma jasną skóre. Na wiosne i na jesień myję ją normalnie gąbką i środkiem do prania tapicerek takim co się dobrze pieni. Po gąbce następuje szorowanie szczoteczką do rąk, tylko z wyczuciem. To jest najlepszy środek do czyszczenia skóry. Kupowałem już różne mleczka i [BAD], za jedno dałem kiedyś koło stówy i zero efektów. Najlepsza do czyszczebia jest gąbka, szczotka i płyn do tapicerki. Po takim praniu wycieram wszystko jak najlepiej i zostawiam samochód do wyschnięcia. Po takim praniu skóra jest bardzo wysuszona, dlatego następnego dnia nakładam bardzo obficie mleczko do nawilżania skóry. Po 30 minutach przecieram szmatką i kolejne kilka miesiecy skóra jest czysta i mięciutka.
Opublikowano

Mam jasną skórę i w salonie dostałem mleczko do skóry BMW. Jest to nic innego jak SONAX.

Kosmetyk się skończył i kupiłem to:

http://moto.allegro.pl/gliptone-pielegnacja-jasnej-skory-gratis-i1272795664.html

Jeśli chcesz zrobić porządnie to polecam. Skóra jest czysta i odżywiona, i co najważniejsze

tyłek się nie śliska. Wart swej ceny- choć tani nie jest.

PS. Po zastosowaniu w aucie, zapach skóry gratis.

Pozdrawiam.

-----///Moja galeria- BMW E90- M Pakiet LCI///------

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=146363

Klik by powiększyć

e34a03810f04.jpg

Opublikowano

Gliptone ma super srodki. Ja uzywalem wduskladnikowego zestawu. Olejek do czyszczenia i mleczko do konserwacji http://moto.allegro.pl/gliptone-najwyzszej-jakosci-srodki-do-skory-i1271832255.html. Efekt super. Skora pachnie, jest miekka, bez pekniec, a efekt utrzymuje sie bardzo dlugo.

Dobre srodki ma tez leather master. Oni robia zestawy dla wielu producentow skor np motocyklowych jak dainese oraz producentow samochodowych. Warto wiec poszukac zestawow leather mastersa bez zadnego znanego brandu na butelkach to wtedy cena bedzie duzo nizsza.

Ostatnio sprawdzilem jakies srodek sonaxa i wypadl zdecydowanie gorzej niz ww. Do tego tylek mi sie teraz slizga na maksa po fotelu :/

Opublikowano

Meguiars oczywiście da radę jedynie odświeżyć i zaimpregnować jako tako skórę. Jeżeli mamy kompletnie zasyfione i zaniedbane siedzenia polecam na początek użycie po odpowiednim rozrobieniu z wodą preparatu typu APC (all purpose cleaner), np marki wspomnianego Meguiarsa. Tapicerkę czyścimy za pomocą szczoteczki z naturalnego, miękiego włosia np. końskiego i wycieramy do such mikrofibrą. Dopiero na tak wstępnie doczysczoną skórę stosujemy ww. kosmetyki Meguiarsa, Gliptone.

Osobiście polecam jednak inne marki-najlepsze z jakimi miałem do czynienia to Zymol i Swissvax-niestety nieco droższe niż wspomniany Gliptone i Meguiars ale są dużo wydajniejsze-starczają na dużo dłużej niż Meguiars, skóra po ich zastosowaniu jest matowa, wygląda naturalnie i nie brudzi się tak szybko. Godne polecenie są też kosmetyki do skór marki Colourlock-koszt około 80-90 złotych-mega wydajny cleaner i protector oraz zestaw Sonus około 80-90 złotych. Nie polecam wszystkiego co możemy znaleźć w marketach

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Gliptone ma super srodki. Ja uzywalem wduskladnikowego zestawu. Olejek do czyszczenia i mleczko do konserwacji http://moto.allegro.pl/gliptone-najwyzszej-jakosci-srodki-do-skory-i1271832255.html. Efekt super. Skora pachnie, jest miekka, bez pekniec, a efekt utrzymuje sie bardzo dlugo.

Dobre srodki ma tez leather master. Oni robia zestawy dla wielu producentow skor np motocyklowych jak dainese oraz producentow samochodowych. Warto wiec poszukac zestawow leather mastersa bez zadnego znanego brandu na butelkach to wtedy cena bedzie duzo nizsza.

Ostatnio sprawdzilem jakies srodek sonaxa i wypadl zdecydowanie gorzej niz ww. Do tego tylek mi sie teraz slizga na maksa po fotelu :/

Dzięki za dobre słowo :)

Sonax ma głównie środki do lakieru. Środek do skóry rzeczywiście powoduje ślizganie się. Profesjonalne środki do skóry są zawsze 2 składnikowe. 1 środek do czyszczenia, 2 środek do konserwacji.