Skocz do zawartości

1.8i m43 problem z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zakładam ten temat gdyż ostatnimi czasy niepokoi mnie poranny rozruch silnika otóż po odpaleniu lekko falują obroty i potrafi zgasnąć w przeciągu tyg zdażyło mi się już tak dwa razy dodam ,że nie posiadam gazu .
Opublikowano
A szczelność dolotu sprawdzałeś ? Najlepiej wyjmij gumę między przepływką a przepustnicą i ją dokładnie obejrzyj na zgięciach
Opublikowano
myślicie ,że to będzie winne coś w tym kierunku?jutro wezme się za przepustnice i dolot...
Opublikowano
witam, ja też posiadam podobny problem ,tylko ,ze jak juz auto normalniie jechało na pb i na lpg to po ok. 10 km auto nie reagowało na gaz,zaczeło podczas jazdy szaprać to i z gazu przełączyłem na pb i tez miał chwilowy problem do czasu az sie zatrzymałem otworzyłem maskę, pod maską gaz dodaje i po chwili auto jedzie dalej dobrze ...obecnie wiem ze mam do wymiany gume przepł. i krokowca,mam tylko nadzieje ze na tym sie obecnie zakonczy , bo odczuwam ze auto mi gdzies łapie lewe powietrze.....
Opublikowano

ja stawiam na krokowy-odpowiedzialny jest za wolne obroty, z tego co wiem mozna go przeczyścić,

powodzenia

WANTED