Skocz do zawartości

[e39] czujniki parkowania padły??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

jak wrzuce wsteczny to piszczy mi z tyłu cały czas parktronic a po 5 sekundach jest cisza i nie działa. Wszystko było dobrze do tej pory, a teraz czasem sie zdarza że jest ok, ale generalnie jest tak jak wcześniej napisałem. Domyślam się że zdechł któryś czujnik. Jak to sprawdzić?

Fiat 126p --> Vw polo 1.4D --> Opel Vectra B V6 --> BMW 540iA + Nissan Micra k12 --> vauxhall meriva (chwilowo) --> BMW 520d auto F11 --> BMW 545i E60
Opublikowano
dotykaj palcem - sprawne pulsują

Dokładnie - czuć pod palcem takie jakby mrowienie.

Pzdr.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

podepnę się pod temat, otóż czujniki działają, a nawet aż za dobrze :) nie wiem dlaczego, padł mi czujnik przedni lewy, wymieniłem go na inny używany i było prawie ok, ale co jakiś czas sam zaczął sam piszczeć lecz nic przed nim nie było, piszczy przerywanie a czasami ciągły tak jak bym się zbliżył do czegoś do maximum no i w końcu przestał działać, założyłem następny inny i co dalej? to samo, nie wiem czy to zbieg okoliczności ze czujniki siadają czy po prostu jest coś nie tak, proszę kolegów o wypowiedz, może ktoś miał taki przypadek

Opublikowano
u mnie piszczało ciągle na wstecznym jak wymieniałem aku i niechcący poluzowałem kostkę połaczeniową jest z tyłu nad aku
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam,

podepnę się pod temat, otóż czujniki działają, a nawet aż za dobrze :) nie wiem dlaczego, padł mi czujnik przedni lewy, wymieniłem go na inny używany i było prawie ok, ale co jakiś czas sam zaczął sam piszczeć lecz nic przed nim nie było, piszczy przerywanie a czasami ciągły tak jak bym się zbliżył do czegoś do maximum no i w końcu przestał działać, założyłem następny inny i co dalej? to samo, nie wiem czy to zbieg okoliczności ze czujniki siadają czy po prostu jest coś nie tak, proszę kolegów o wypowiedz, może ktoś miał taki przypadek[/quot

I dalej tak samo, czy morze być to wiązka kabli? bo była kiedyś naprawiana

Opublikowano
a zamieniałeś miejscami dla testu czujniki (prawy z lewym chyba są własnie zamienne ;) ) ?