Skocz do zawartości

Zakup używanej skrzyni manualnej 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zasadzie możesz ocenić tylko wizualnie, bo generalnie w skrzynię nie wejdziesz. Pozostaje liczyć na uczciwość sprzedawców, chociaż wiadomo że wszyscy mówią że mają w bardzo dobrym stanie z niskim przebiegiem :wink:

Ja przeglądałem oferty na allegro i udało mi się kupić rzeczywiście w bardzo dobrym stanie....tak więc powodzenia!

Opublikowano
Moim zdaniem ciężka sprawa tak na oko ocenić sprawność wymontowanej skrzyni. Dobrze było by zerknąć do wewnątrz i choć wzrokowo ocenić co tam siedzi i w jakim stanie. Generalnie moje zdanie jest takie, jeżeli wierzysz sprzedawcy co do przebiegu i stanu skrzyni to bierz. Manual jak wiadomo potrafi sporo wytrzymać.
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano

dobione, moze polecisz sprzedawce?

Na allegro widzę kilku typów, ktorzy w sposob ciągły handlują częściami do beemek, w tym skrzynie do 530d, 525d, 525tds, itp...

Niby manual sporo wytrzyma, choć mój już mówi papa. Prawdopodobnie nie wytrzymała lekkiego wirusa.

Opublikowano

Ok, dzieki.

A czy zakup skrzynki pochodzącej z auta po wypadku jest ryzykowny? Jak myślicie?

Jakiś mały dzwonek mogłby ją w jakiś sposob uszkodzić?

Opublikowano
Ok, dzieki.

A czy zakup skrzynki pochodzącej z auta po wypadku jest ryzykowny? Jak myślicie?

Jakiś mały dzwonek mogłby ją w jakiś sposob uszkodzić?

Jeśli silnik nie oberwał/nie cofnął się to i skrzynia strzała nie dostała więc powinno by ok.

Pzdr.