Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pewną rozterkę która nieco nęka moje myśli chodzi o moją E36 318iS, otóż autko wydaje mi się troszkę słabsze niż powinno być, problem polega dokładnie na tym że autko jakby traci kopa po wciśnięciu pedału gazu dalej niż do połowy - na początku wszystko jest ok dopiero po wciśnięciu pedału dalej niż do połowy zdaje się mieć odczucie że zamiast iśc szybciej to nie ma to znaczenia a nawet jakby leciutko się przymulało. Co może być tego przyczyną? Zaznaczę że mam oponki 215 z przodu i 245 z tyłu ale nie wiem czy to byłby powód? Teraz gdy jest chłodniej widzę że spaliny mają białawy kolor ale gdy sprawdzam stan oleju nie widzę aby były jakieś ubytki. Proszę o porady i pozdrawiam.
Opublikowano
Może czujnik położenia przepustnicy uszkodzony i przez to takie efekty, najlepiej podłączyć pod komputer bo wiele rzeczy może odpowiadać za spadek mocy, a te tylne laczki to ładne masz, one napewno samochodu nie przyśpieszą i nie zmniejszą spalania :mrgreen:
Opublikowano

M@rkoKalisz narazie niestety jeszcze nie ale jestem w trakcie, widzę ogólnie że podobne strony, pozdro :-)

Obroty nie szaleją, jedyne co zauważyłem to może to że są jakby przymulone i mało żwawo tak auto nabiera na obrotach jak i spada z powrotem gdy wciskam gaz na biegu jałowym.

Przy wciskaniu gazu powoli jest normalnie równo ale dla przykładu gdy puszczę gaz przy jakiejś prędkości auto kilka razu jakby szarpnie przy spadku gazu. To sprzęgło? W przyszłym tygodniu jadę podłączać pod kompa, na razie niestety brak czasu :-/

Opublikowano
A fatkycznie bliziutko do siebie mamy hehe co doszarpania nie wydaje mi sie ze to sprzeglo bo tez tak mam jak ty a ja mam nowe sprzeglo wiec to nie to ja rownierz nie mam zbytnio czasu zeby co kolwiek zadzialac :| ale wiem prawdopodobnie co moze byc przyczyna a dokladniej mam walnieta uszczelke po pokrywa i olej zalewa mi sie swiece w przyszlym tygodniu planuje ja zmienic wraz ze swiecami i zobacze czy to cos zmieni wiec jak to zrobie to napisze co i jak POZDRAWIAM :lol:
Opublikowano
Ok dzięki za info, właściwie uszczelkę u siebie też mógłbym zobaczyć, być może jest tak jak mówisz i w moim przypadku. Wszystko będę badał. Dzięki za pomoc. Pozdro.