Skocz do zawartości

318tds dymi na siwo/niebiesko na zimnym silnku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , prosze o niewielka pomoc co moze byc przyczyna ,: auto dymi na siwo niebiesko gdy silnik jest zimny , na wolnych obrotach jest niewielki dymek , gdy ruszam , zmieniam biegi , widze za soba chmure siwo niebieskiego dymu , gdy silnik zagrzeje sie do normalnej temperatury dymienie ustepuje , dodatkowo chyba ubywa oleju , po 5 tys km dolalem okolo 2 litrow

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
masz zajechany silnik.. do wymiany uszczelniacze zaworowe lub w gorszym scenariuszu olej przedostaje sie przez pierscienie tłokowe i silnik do remontu.. po rozgrzaniu ustepuje poniewarz metal 'puchnie' i szczeliny sa mniejsze
tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano

Po pierwsze pomiar kompresjiii proba olejowa

Remont silnika to niestety droga sprawa, ale moze to byc wina turbiny takze a silnik ok trudno mowic nie znajac danych :D

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Robiłem taki remoncik w tds 3 lata temu - pierścionki, uszczelka pod głowicą, olej z filtrem, petrygo - zapłaciłem 2tys. ale jestem zadowolony bo mogłem zmienic chipy na 115 KM
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wymienilem uszczelke pod glowica i uszczelniacze , jest niewielka poprawa , ale na obciazonym silniku przy wiekszych obrotach nadal pojawia sie chmura dymu , na luzie tego nie widac , czy moze to byc wina turbiny , i czy mozna cos zrobic z tym jezeli to turbina??
Opublikowano
też obstawiam że to turbina, luz osiowy na wirniku.Najprostsze i najtańsze rozwiązanie to oddać do regeneracji.Kumpel niedawno robił w regenerację w Megane bez vnt kosztowało coś koło 1300 w Turbo Tec w Jaworznie
A little piece of heaven in my hands
  • 3 miesiące temu...