Skocz do zawartości

318i - drgajaca kierownica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wiem ze milion razy byla poruszana kwestia drgan kierownicy, jednak chcialbym poruszyc dokladniej problem ktory tyczy sie mnie. Mianowicie gdy jade 90 i powyzej ,jadac na wprost zaczyna mi telepac kierownica, doszedlem do tego ze jest to lewe kolo. Sytuacja jest o tyle dziwna ze jakos pol roku temu zmieniane byly wszystki swoznie.Z poczatku bylem pewien ze to drozek , wyec wymienilem i lipa dalej, koncowek nie zmienialem gdyz sa napewno wporzadku. Samochod jest na 17 calach 225/45. Juz mi brak pomyslow co to moze byc.
Opublikowano
skoro wszystkie elementy wymieniłeś na nowe to wg. mnie może tylko koło jest źle wyważone tym bardziej że obręcz jest duża złe wyważenie przekładać się może na siłe drgań
Opublikowano
u mnie też drga ale przy hamowaniu i okazało sie ze to jest łacznik drążka stabilizatora przedniego bo luźno się obkręcał, mam nadzieje ze podsunąłem ci jakąś myśl.
Opublikowano
sprobuje przelozyc z tylniej osi kola i zobacze czy cos sie zmieni , z lacznikiem tez zwroce uwage jak juz bedzie wiadome to dam znac ewentualnie spytam co dalej z tym fantem zrobic :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, wiem ze milion razy byla poruszana kwestia drgan kierownicy, jednak chcialbym poruszyc dokladniej problem ktory tyczy sie mnie. Mianowicie gdy jade 90 i powyzej ,jadac na wprost zaczyna mi telepac kierownica, doszedlem do tego ze jest to lewe kolo. Sytuacja jest o tyle dziwna ze jakos pol roku temu zmieniane byly wszystki swoznie.Z poczatku bylem pewien ze to drozek , wyec wymienilem i lipa dalej, koncowek nie zmienialem gdyz sa napewno wporzadku. Samochod jest na 17 calach 225/45. Juz mi brak pomyslow co to moze byc.

Kolego obadaj dobrze opony.U mnie było to samo od 70km/h telepała kierownica,tak samo było przy hamowaniu i okazało sie że kordon boczny przedniej opony był uszkodzony(patrząc na bok opony tam gdzie są napisy było widać małe wklęśnięcie do środka :cry: i to było u mnie winą za telepanie kierownicą- po wymianie jak ręką odjoł :D

Opublikowano

narazie stoje w miejscu, dopuki nie skompletuje nowych zimowek, wtedy sprawdze czy to opony. Ale cos boje sie ze to bedzie sworzen zewnetrzny , chociaz tak jak mowilem sam osobiscie go wymienialem i napewno dobrze zalozylem przez prase.

P.S: witam kolege z Gorzowa :D