Skocz do zawartości

E36 2.0 drgania kierownicy gdy chamuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, panowie kiedy podczas jazdy naciskam na chamulec czuje jakby drgała kierownica jest to bardziej odczuwalne z lewej strony. Parę miesięcy temu były wymieniane tarcze i klocki zrobilem na nich dopiero 7tys km, czy jest mozliwe ze moze to być cos z tarczą po lewej stronie auta. Kiedy jade nawet z wiekszymi prędkościami i nie używam chamulca wszystko jest ok. nie ma żadnego bicia koła ani nic z tych rzeczy wszystko jest idealnie problem występuje tylko przy chamowaniu. Proszę o pomoc.
Opublikowano

najczęściej jest to wina tarcz lub tarczy

ale dobrze też sprawdzić czy nie ma jakiś luzów np. łożyska

Opublikowano
U mnie jest to samo i okazało się że do wymiany jest łącznik drążka stabilizatora przedniego (z lewej strony) jest ruchomy a nie powinien, życzę powodzenia :)
Opublikowano
wg mnie tarcza kolego,wystarczylo ze byla polana zimna woda krotko po zatrzymaniu pojazdu...mycie czy cos podobnego...
Opublikowano
U mnie jest to samo i okazało się że do wymiany jest łącznik drążka stabilizatora przedniego (z lewej strony) jest ruchomy a nie powinien, życzę powodzenia :)

łacznik stabilizatora jest ruchomy,zawsze będzie i nie ma nic wspólnego z drganiami.Stawiałbym na krzywe tarcze.

A little piece of heaven in my hands
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
hmm... może macie racje, ale szczerze mówiąc wymieniłem ten łącznik i objawy ustały dlatego też sugerowałem to może być problemem :)
Opublikowano
jak kola dobrze wywarzone i tylko przy hamowaniu są te objawy to stawiam na tarcze :norty: bo ja tez tak mam w 316 :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
sprawdz ten lacznik kolego, tez mam nowe tarcze i klocki a tez odczuwalem drgania i byla to wlasnie wina lacznika