Skocz do zawartości

bmw e36 325 duszenie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

posiadam bmw silnik m50b25 w gazie w aucie wystempuje problem...

po przeciagnieciu na danym biegu i wychamowaniu silnikiem po ponownym dodaniu gazu auto dusi sie spada moc i obroty (czasem zdaza sie to przy zmianie biegu na wysokich obrotach) czasem silnik ponownie zaczyna chodzic na wysokie obroty po koikukrotnym wduszeniu pedalu przyspieszenia lub kilkakrotnej zmianie biegu

(silniczek krokowy zostal wymieniony) w czym lezy przyczyna moze ktos mial podobna usterke??

Opublikowano
filtr paliwa kiedy wymieniales? Jak z obrotami na biegu jałowym? Może świece i kable do wymiany?
Opublikowano

ten silnik nie ma przewodów zapłonowych.Na każdy cylinder ma cewkę i może być że musisz wymienić fajki na tych cewkach oraz świece tak jak kolega radzi.Czy na benzynie jest tak samo??

Jaką instalacje masz zamontowaną?Sekwencja czy przez dolot?

Opublikowano

sekwencja ale juz ma troszke czasu ... dodam ze mam storzek zamiast filtra powietrza (jest dopływ powietrza prosto w paszcze) filtr paliwa kupiłem filtrona pospolity ale jakos nie wymieniłem go bo stwierdziłem ze i tak smigam na gazie) z tymi cewkami moze cos byc bo ostatnio przy nich grzebałem i kolega elektryk stwierdził ze jedna jest do wymiany ale niemiał podobnej wiec poczysciłem gumki i tyle i od tamtej pory na zimnym silniku poszarpuje sadze ze gdzies przebija? ale podobno wystarczy owinac gumke tasma i powinno byc ok?) a wracajac do tematu na benzynie niewiem sprawdze idam znac

... bardzo to irytujace jak wyprzedzasz przy 140 dajesz 4 bieg i nagle zwalniasz do 40km/h jak debil...

Opublikowano

wymienilem swiece (kabli niema) co dziwne dwie pierwsze od szyby były cale w oleju? moze przez to silnik ma problemy? ogolnie jakby lepiej sie zbiera i obroty ciagnie wyzej ? do 6,5 tys wczesniej odcinaka byla juz lekko powyzej 6 tys

silnik nadal jakby czasami chwile musial pomyslec ale musze pojezdzic wtedy sie wypowiem czy jest lepiej...

Opublikowano
wymieniona zostala uszczelka pod pokrywa zaworow ...ale... jeszcze ktoras z cewek musi szwankowac chyba... bo czasem poszarpuje:(
Opublikowano

ta odma jak ja mozna sprawdzic? bez rozkrecania? i czy faktycznie to z jej powodu moga byc moje kłopoty?

dodam ze po zmianie swiec i cewki autko juz sie nie zamula i nie traci mocy ... ale teraz na zimnym silniku popiedziuje i od 5 tys obrotow w gore to samo pierdzi chociaz przyspiesza ale wolniej i poszarpujac delikatnie...

Opublikowano
chyba koncze ten watek okazal sie ze mam tylko dw weze od odmy wyczyscilem i chyba jest lepiej posmigam to bede miec pewnosc ... pozatym czeka mnie jeszcze wymiana lambdy wiec i tak narazie silnk dziwnie pracuje dzieki za pomoc pozdrawiam
Opublikowano
chyba koncze ten watek okazal sie ze mam tylko dw weze od odmy wyczyscilem i chyba jest lepiej posmigam to bede miec pewnosc ... pozatym czeka mnie jeszcze wymiana lambdy wiec i tak narazie silnk dziwnie pracuje dzieki za pomoc pozdrawiam