Skocz do zawartości

320d - Turbina, Brak mocy, Regenracja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No ja też słyszałem, że luz poprzeczny jest od nowości, a luzu wzdłużnego nie powinno być wcale. Skoro u mnie jest luz wzdłużny to wydaje mi się, że jest to oznaką początka końca turbiny. Panowie, jutro się dowiem co i jak:>

I przy okazji.

Jest ktoś w Wawie (lub okolicach) kto może mi przeprowadzić adaptację przepływki? (ze względów ekonomicznych :> do ASO wybiorę się w ostateczności...)

Opublikowano
No ja też słyszałem, że luz poprzeczny jest od nowości, a luzu wzdłużnego nie powinno być wcale. Skoro u mnie jest luz wzdłużny to wydaje mi się, że jest to oznaką początka końca turbiny. Panowie, jutro się dowiem co i jak:>

zaszkodzić to ci nie zaszkodzi ta regeneracja, ale wygeneruje koszty które być może były do uniknięcia.

Opublikowano
  • Autor

No to okazało się, że luz poprzeczny za duży + luz wzdłużny, którego nie powinno być wcale."Panewka, osłona termiczna + coś tam + coś tam".

Jutro dowiem się ile $.

Chyba, że jakieś zniżki mamy jako klub?:>

Turbo-service, warszawa.

Opublikowano
,

Edytowane przez yoshimura01

Opublikowano
  • Autor
I luz poprzeczny i luz wzdłużny był widoczny, z Tym, że luzu wzdłużnego nie może być wcale, natomiast minimalny luz poprzeczny jest dopuszczalny. Okazało się, że ten poprzeczny był "troszkę" poza normą :>
Opublikowano
  • Autor

Nooo to turbinka odebrana z TURBO-SERVICE (warszawa) i ... nic:>

No to teraz przechodzimy do planu B. Czy jest ktoś w warszawie/okolicach kto mógłby mi adaptację zrobić przepływomierza?

Opublikowano
,

Edytowane przez yoshimura01

Opublikowano
  • Autor
Nie ma co się licytować, turbina miała luzy, więc trzeba było ją zrobić prędzej czy później...
Opublikowano
  • Autor

No to tak:

Założona oryginalna przepływka BOSCH;a 0928 400 527 wraz z obudową + wgranie softu i nic.

Silnik pracuje trochę inaczej, ale ogólnie problem pozostał.

Zawór sterowania turbo - wymieniony na nowy, wyjmowany katalizator i nic.

Ręce mi opadają.

Jakieś pomysły?:/

Opublikowano
  • Autor
No Panowie, i co ja mam z Tym zrobić:>
Opublikowano

wiesz chyba lepiej bedzie jak podjedziesz do serwisu, Z całym szacunkiem do forumowiczów ale takim sposobem "moze to, a moze to" wydasz gróba kase na naprawe auta :? Ciezko od tak nie patrzac w bebechy znaleść usterke.

zdiagnozuj auto w serwisie a naprawisz sam jak dasz rade powiedza Ci co jest do roboty.

Opublikowano
  • Autor
Ani to nie był przepływomierz, ani adaptacja, ani turbina, ani zawór turbiny, ani zapchane katalizatory, ani pompa VP44, ani wtryski. Jak coś - priv.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam wszystkich , jestem na tym forum pierwszy raz

mam pytanko do interno, ile płaciłeś za regenerowanie swojej turbinki?

kupiłem auto 2 miesiące temu i auto wpadło w tak zwane zaplątanie silnika :cry:

Opublikowano

tak ogólnie do wszystkich

gdzie można dobrze zregenerować swoją turbinkę. mogą być okolice radomia, starachowic , kielc, ostrowca, skarżyska . jestem często w tych mistach i jeśli znacie jakiś porządny warsztat który się tym dobrze trudni to proszę o priv

Opublikowano
/

Edytowane przez kameleon3000

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

właśnie przed chwilą dzwoniłem do mielca , krzyknęli około 900, to nie dużo w sumie, dowóz w jedną stronę gratis .

Ale mam jeszcze jedno pytanko , dzwoniłem tez do Jaworzna i zapytali czy ona jest elektryczna bo jeśli tak to nie będą w stanie pomóc :cry: , i teraz pytanie , jak się dowiedzieć bez jej wyjęcia czy ona jest elektryczna. bo na razie auto stoi w garażu i najpierw chce znaleźć jakiś serwis do regeneracji a później oddać mechanikowi aby mi ją wymienił , i przeczyścił parę rzeczy bo wciągnęło mi olej :|

Opublikowano
a ja pytanie troche z innej beczki?? jaka jest turbina w 320d 136km 2001??jest to garett vnt15??
Opublikowano
i teraz pytanie , jak się dowiedzieć bez jej wyjęcia czy ona jest elektryczna.

w twoim roczniku na pewno nie ma TC na servie.

• 9 lat później...
Opublikowano
Mazowieckie - okolice - potrzebuję sprawdzony zakład co zrobi porządnie regeneracje turbiny.