Skocz do zawartości

320d - Szum przy 120km/h i więcej!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich właścicieli BMW,

Jest to mój pierwszy post więc krótko i na temat;

Kilka dni temu kupiłem 320d rocznik 2002.Cena przyzwoita a to dlatego,że samochód był przerysowany z lewej strony po całości.Poprzednia właścicielka nie za bardzo umiała zaparkować przy filarze. Auto zostało oczywiście pomalowane,ale z tego co widze,to drzwi przednie i tylnie zostały krzywo założone.Przednie za wysoko tylnie za nisko.Tylne drzwi nie dociskają do końca i co za tym idzie przy większych prędkościach słychać szum powietrza w środku.Czy ktoś miał podobny problem?Czy można jakoś regulować drzwi?Docisnąć je?

Pozdrawiam

Kerman

Edytowane przez kerman

Opublikowano
  • Członkowie klubu

proszę zmienić tytuł wątku

viewtopic.php?f=69&t=117886

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
wiesz co ja na twoim miejscu sprawdziłbym czy rzeczywiscie to były tylko przerysowane dzwi. najlepiej jakbys dysponował profesjonalnym miernikiem lakieru najlepiej ktory mierzy w mikronach i proponowałbym sprawdzić słupek srodkowy czy z jednej i drugiej strony utrzymuja te same wartosci bo moze sie okazac ze jest skrzywiony badz tez ktos wstawiał nowy po kolizji i teraz bedzie ciezko cokolwiek z soba spasowac cos o tym wiem poniewaz znajoma miala podobna sytuacje u siebie ;) czego tobie akurat nie zycze ale warto sprawdzic.
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
Czy można jakoś regulować drzwi?Docisnąć je?

drzwi można na pewno regulować i to chyba nawet we wszystkich płaszczyznach, ale jak to nie mam pojęcia...

Opublikowano

Bardzo prosto sie to reguluje.

zluzuj na otworach podstaw pod prawie zamkniete drzwi kilku milimetrowa podkładke i metodą prób i błedów opuszczaj lub podnos

niestety same drzwi to nie problem gorzej z zamkiem na słupku tu trzeba wiecej precyzji jak tego nie robiłeś to nie próbuj bo szkoda zamka i twoich nerwów

pozdro