Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Krdką zakolorujesz do pierwszego mycia.Jeśli chcesz pozbyc się rys(po warunkiem,że nie są głebokie),można zrobić polerkę lakieru.Takie kredki to tylko maskuja chwilowo
never again N46
Opublikowano
to co piszesz to doskonale wiem ale to jest jakiś nowy produkt i podobno dobry nie zmywa się jak inne kredki rysę na drzwiach mam do podkładu zrobiona gwoździem albo kluczem;/ a do lakiernika dobrego 250zł ja zamówiłem już ten środek możne akurat bd ok w mango reklamowali i działał :lol: :lol: może tak nie kłamali 20zł nie pieniądz a może akurat
Opublikowano
Witam chciałem zapytać czy ktoś testował z was może ten środek http://allegro.pl/kredka-na-rysy-fix-it-pro-wys-gratis-100-orginal-i1207901299.html czy w ogóle on działa czy to zwykły pic na wodę

Nie wiem jak ta kredka/marker UV. Co do kredek woskowych dodawanych często do wosków to równie dobrze możesz sobie zamalować rysą kredką świecową zabraną dzieciakowi - pierwsze mycie i kredki nie ma. Ja natomiast przypadkowo dorwałem w sklepie Halfords (jedyny w POL był właśnie we Wrocławiu ale już go zlikwidowali) specjalny zestaw do naprawy/maskowania rys. W skład niego wchodzą specjalne 3 markery o bardzo cieniutkich końcówkach metalowych dozujących (identycznie jak np w rapidografach kreślarskich) oraz także wyposażone w bardzo cieniutkie pędzelki jeśli trzeba zamalować jakiś większy niż rysa kawałek (np odbicie większe po kamieniu). Oprócz tego markery te są zaopatrzone w środku w metalowe 2 kulki aby lepiej mieszały lakier przed użyciem.

Jeden marker napełniony jest podkładem, drugi lakierem właściwym a trzeci lakierem bezbarwnym - po nałożeniu jednej warstwy odczekuje się dobę aby się utwardziła zanim położy się następną. Wszystko jest dedykowane pod konkretny model auta i konkretny kolor lakieru (np do mnie był właśnie oznaczony jako BMW Cosmos Black Metalic). Przyznam, że kolor jest dobrany bardzo dobrze i zamalowana rysa dość ładnie zlewa się z powierzchnią całego lakieru - oczywiście nie zrobisz tego idealnie i będzie czuć różnicę w grubości między lakierami ale przynajmniej ta rysa tak nie daje po oczach (ja mam zarysowane 3 elementy - tylne prawe drzwi, tylny błotnik i klapkę wlewu). Ponieważ trafiłęm do tego sklepu podczas jego likwidacji to cena zamiast 59,90 była 19,90 a jeszcze Pan z obsługi dorzucił mi gratis 2 puste takie pisaki, które w razie potrzeby mogę sobie u jakiegoś lakiernika napełnić swoim lakierem jeśli mi lakiernik trochę zrobi do jakichś zaprawek). Taki zestaw jest bardzo trwały i dobrze dobrany pod kolor fabryczny i pozwala na trwałe podmalowanie rys/odprysków itp.

Jest to produkcji angielskiej - dokłądnie to co w linku poniżej:

http://www.autoexpress.co.uk/products/products/219843/halfords_stone_chip_and_scratch_repair_system.html

Pzdr.

Opublikowano

sadzimy o tym tyle (przynajmniej ja;) ) ze w dziale czesci dowolnego ASO produkt ten jest tanszy;)

Zamalowywalem tym odpryski po kamieniach na masce - widac co prawda miejsca gdzie odprysk byl (czyli standardowa dziurke) - ale kolor nie rozni sie niczym od oryginalu i poki co po 2 latach ani pod karcherem ani samoczynnie nie odpadly te zaprawki. Placilem za to jak dobrze pamietam cos kolo 95 zl (chyba).

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
http://allegro.pl/oryginalny-lakier-zaprawkowy-bmw-w-sprayu-i1220538777.html

A co sądzicie o tym, chciałem zamaskowac takie punktowe ślady na masce po kamieniach, słyszałem że można dokupic lakier fabryczny pod kolor nawet wg. vin, czy to jest własnie to?

Akurat do maskowania takich ubytków po kamieniach na masce lepszy jest taki myk jak z tego Halfordsa bo możesz bardzo precyzyjnie zaaplikować lakier w tą dziurkę - robiąc to 2-3 razy jesteś w stanie tą dziurkę wypełnić w całości lakierem. Spray jest do takich celów trochę mało praktyczny no bo jako to zrobić - okleić każdą taką dziurkę dokładnie taśmą żeby sprayem nie pomalować nic więcej dookoła? (nie wyobrażam sobie tak masakrycznie czasochłonnej czynności). A w przypadku tych pisaków z lakierem bez żadnego oklejania aplikujesz lakier dokładnie tam gdzie chcesz. Przy większych ubytkach masz do tego jeszcze bardzo cieniutki pędzelek, którym także możesz zaaplikować większą ilość farby w żądane miejsce.

Pzdr.

Opublikowano
Z drobnymi rysami poradzą sobie profesjonalne systemy polerskie bez śladu i na zawsze.Tempo to działkowicz bądz handlarz picuja auto pod balkonem :)