Skocz do zawartości

320d płyn chłodniczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie odnośnie płynu chłodniczego do bmw e46 320d 150km jaki zalać. Nie mam pojęcia jaki był lany w niemczech a chce wymienić przed zimą. Nie chce sobie zaszkodzić wlewając nieodpowiedni płyn.

Edytowane przez barti801

Opublikowano
ja mam zalane to czerwone(różowe) borygo
Opublikowano
  • Członkowie klubu

proszę zmienić tytuł wątku

viewtopic.php?f=69&t=117886

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
mam pytanie odnośnie płynu chłodniczego do bmw e46 320d 150km jaki zalać. Nie mam pojęcia jaki był lany w niemczech a chce wymienić przed zimą. Nie chce sobie zaszkodzić wlewając nieodpowiedni płyn.

Prestone robi dobre płyny.

Opublikowano
  • Autor
a czy jest znaczenie co było wcześniej zalane, bo nie chce żeby okazało się że jak zaleje prestone to mi uszczelki zniszczy?
Opublikowano
a czy jest znaczenie co było wcześniej zalane, bo nie chce żeby okazało się że jak zaleje prestone to mi uszczelki zniszczy?

Jasne hehe :norty: Przecież to nie spirytus - u mnie póki co uszczelki całe, a płyn wymieniałem 2 miesiące temu.

Opublikowano
Ja mam w wiekszosci wlany oryginal bmw, ale mi cieklo spod termostatu i po wymianie uszczelki dolalem Prestone. Wszystko jest git :)
Opublikowano

Wymieniałem płyn chłodniczy po raz 1 od wyjazdu z fabryki - auto ma 6 lat - i trzeba przyznać że taki zabieg jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania układu chłodzenia...

Stary płyn traci swe właściwości - m.in. obniża się jego temperatura wrzenia (w nowym około 127st.), a przecież nowoczesne silniki często pracują w temperaturze 100st. ...