Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Panowie mam pytanie ponieważ kolega nie dawno zakupił e46 sedan z silnikiem 2,0d 136km w manualu, ja natomiast posiadam e39 sedana 523i 170km automat.. i moje pytanie jest takie czy moja bunia da rade tej e46ce?? ponieważ kolega cały czas się ze mną kłoci ze ja z moja bunia nie mam szans do niego.. wydaje mi się to trochę dziwne biorąc pod uwagę ze ja mam 170km, co prawda w automacie ale i tak mam spory zapas mocy.. proszę napiszcie co o tym sadzicie :) z góry wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi :piwo:
Opublikowano

E, bez sensu temat. Pytasz na forum, bo boisz się kompromitacji? Zmierz się, nie umrzesz od przegranej, bo nie przegrasz ;)

136KM szału nie robi, jakby miał nowszą wersję 150KM z 6 biegową skrzynią, to do pewnego momentu mogłby nieco iść lepiej, potem przy wyższych V powinienes go wziąć. Tego 136KM wciągniesz nosem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdz jaki czas 0-100km/h masz i porownaj go z czasem fabrycznym 320d - bedziesz wiedzial.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
wg .danych fabrycznych masz 8.5 do setki a wersja 136 konna w 3 ma 9.9 takze lightowo ja objezdzasz nawet wersja 150 konna tesz ktora ma 8.9 do setki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesli wszystko masz ok z autem i ASB, to 0,5s w pomiarze 0-100km/h to jest ponad dlugosc samochodu. :cool2:

Pamietaj, aby wylaczyc kontrole trakcji, klime, zmniejszyc mozliwie calkowicie pobor pradu i najlepiej przelaczyc na steptronic'a. Tez sam bedzie przekladal biegi, ale bedzie robil to szybciej i bedzie mial wiekszy zakres obrotow.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik