Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Samochód na żadnym biegu nie ma mocy. mimo wciskania gazu do spodu nie może przekroczyć 60 km/h. Nie działa skrzynia biegów. Co może się dziać?
Opublikowano
skrzynia manualna. samochód mam od tygodnia. a jeżeli to sprzęgło to jakie proponujecie kupić? SACHS czy LUK czy moze jeszcze jakies inne. silnik 2.0d 136 KM
Opublikowano
To się dzieje na każdym biegu. Obroty skaczą do maksimum a samochód nie jedzie. Teraz już padł całkiem bo przy wlączonym silniku nie da się wrzucić żadnego biegu. Jedynke mogę wrzucić przy wyłączonym silniku, ale kiedy już uruchomię samochód z wrzuconym biegiem i puszczę sprzęgło to nie rusza.
Opublikowano
Witam ponownie!! kupiłem sprżęgło SACHS nowe zawiozłem do mechanika i założyli mi je. samochód odbył jazde próbna przez mechanika od naprawy zrobiłem nim 39km i znowu ten sam problem: na wyłaczonym silniku i wciśnietym sprzęgle wchodza wszystkie biegi zaś gdy jest uruchomiony silnik i wciskam sprzegło to nie mogę wrzucić biegu!! dodam iż gdy wrzucę bieg pierwszy czy drugi i uruchomię silnik puszczę sprzęgło to samochód rusza!! proszę o podpowiedź co może być tego przyczyną??
Opublikowano
nie wiem bo ja byłem w wawie w pracy a samochód robili w Chełmie i nie widziałem tego ale mechanicy doświadczeni tam pracują i myślę że zrobili. bo jak działało przez pewien czas a teraz nie...
Opublikowano
był malutki wyciekmiedzy skrzynią biegów a silnikiem ale dali uszczelniacz tam i już nic nie kapie, płyn hamulcowy w normie. a tak się zapytam na marginesie co ma płyn hamulcowy do sprzęgła ??
Opublikowano
Już zrobili mi autko:) okazało się że autoregulacja sprzęgła się rozstroiła....(na szczęście że tytko to :P)
Opublikowano
była konieczna bo sprzęgło się ślizgało i zacisk był uszkodzony, nie wiem w jakim stopniu bo przy jego wymianie mnie nie było...
Opublikowano

A wie ktos jak zrobic taka autokorelacje sprzegla???

Kiedys widzilem jak TUDM przy wymianie plyny hamulcowego regulowal cos pod spodem samochodu ale ja nie wiem o co chodzi i jak to zrobic.

Plyn juz tez wymienialem i weszlo okolo 0,5 a chyba powinno wejsc 1l ale pewnosci nie mam.

Opublikowano
na forum jest gdzieś napisane że litr idzie do układu hamulcowego i sprzegła. Żeby zrobić autoregulacje to musisz wyjać skrzynie i sprzęgło i w na nim są takie śrubkize spreżynką ale jak to się robi to nie mam pojęcia.