Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
potrzebuje pomocy w temacie jak zdjac podsufitke bo mi opadla i chce oddac do tapicera ale jak zdejme ja sam to zaoszczedze 50 zl wiec jakby ktos moglby mi pomoc to prosze o instrukcje:)
Opublikowano

siema

musisz odkręcić te rączki nad drzwiami, daszki przeciwsłoneczne, jak masz szyberdach to tą uszczelkę musisz wyjąć i powinno wyjść, jeszcze mogą być jakieś spinki lub zatrzaski, więc radze ostrożnie

Opublikowano
Jeszcze tapicerka ze słupków nachodzi na podsufitkę, możesz zdjąć słupki, albo próbować wyciągnąć podsufitkę z pod nich. Przemyśl sobie, co będzie lepszym rozwiązaniem, biorąc pod uwagę to, że będziesz musiał ją później założyć [już ładnie zrobioną]..
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj wymieniałem w swojej e36 podsufitkę z szyberem.

Z przodu słupków nie zdejmowałem, ale uszczelki z ościeżnic u góry w drzwiach pościągałem, słupki tylne i centralne przy pasach też.

No i oczywiście osłony przeciwsłoneczne, rączki, osłonę korbki szyberu, wypiąłem lampkę i zaślepkę, edit: jeszcze uszczelka ościeżnicy szybera.

Najgorsze to wyjąć podsufitkę przez drzwi aby jej nie złamać, a później włożyć nową.

Pozdro

Edytowane przez krzysiek80r
Opublikowano

kupiłem za 50zł od kolegi z forum :)

miała lekkie zgięcie w połowie, powstało na pewno przy wyciąganiu,

ale i tak stan był idealny w porównaniu z moja odpadająca w każdym miejscu

do tapicera nie chciałem dawać bo najtaniej znalazłem za 300zł, troszkę drogo

Tu macie pokrewny temat

Opublikowano
300 zl ?? za jaki materiał ?? Ja welurem czarnym oklejalem za polowe tej ceny :D ekoskora w tej samej cenie :wink:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

ja jak wymieniałem szyber to ściągałem podsufitke ale drugi raz bym się tego nie podjął bo ciężko to ponownie założyć i plamy zostają od palców jak gdzieś się dotnie brudnego, zakładać to musiałem w 2 osoby bo zawsze gdzieś odpadło i nie dało się dokładnie umieścić.

Z wyciąganiem większych problemów nie ma, tylko przy wyciąganiu z auta trzeba się troche nagłówkować, i bez lekkiego zgięcia podsufitki chyba nie da rady wyciągnąć.

Opublikowano
Jakim materiałem to nie dopytywałem, ty sam oklejałeś czy ktoś ci oklejał?

Sam to nie jest trudna sztuka deche rodzielcza tez mialem Biala eko zrobiona :D

Za 150 zl to ja klientom oklejalem podsufitki :wink:

50 zl welurek

25 zl klej

2,5 zl pedzel

0,5 zl rekawiczki gumowe :mrgreen:

Tyle to kosztuje samemu :norty:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
z tego co widzę po odpowiedziach to chyba wybiorę opcje tapicer z montażem za 200 pln bo nie chciałbym uszkodzić nowo zrobionej podsufitki przy własnoręcznym montażu skoro jest tak ciężko ja zamontować spowrotem... ale poszukam jeszcze jakiegos innego tapicera moze zrobi taniej :)