Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, gdy jeżdżę na włączonej klimatyzacji przy ustawionej temp na min, jest wszystko OK, natomiast jak zwiększę temperaturę na np 22st to zaczyna mi coś pukać.

Może wiecie o co może chodzić ?

Pozdrawiam,

Radek

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Elektrozawór jest w górnej części komory silnika, a ja mam wrażenie, że puka gdzieś z dołu.

Bo przy puku czuje delikatne puknięcie w stopę od pedału hamulca :)

Opublikowano

Nie, odpada..

Odgłos nie dochodzi z stamtąd.. ale wiem o czym mówisz.. gdy się przestawiają też słyszę... ale to o czym ja tu pisze to występuje co określony czas, ok 4-5 sekund..

I tak jak pisałem... czuje delikatne puknięcia na pedale hamulca :)

Opublikowano

A ile płaciłeś za elektrozawory i za wymianę ?

Ja już się szykowałem do wymiany elektrozaworów, kupiłem na szrocie ale okazało się że uszkodzony :)

Mechanik mi mówił, że można go jakoś zregenerować, jak uważacie ?

Opublikowano
To co u ciebie puka to napewno to co maja furki bez klimy rownierz. Ja mam tak samo i jest to srasznie irytujace. Ale byl juz podobny temat i sporo osob na to narzekalo w wersjach z klima i bez klimy.
Opublikowano
popieram ze pukanie to od klapek nie mam klimy i pierwszym biegu wlaczenia wiatraka slychac minimalne pukniecia co jakis czas a sprobuj wylaczyc wiatrak i wtedy sprawdz
Opublikowano

Na włączonym zapłonie gdy słyszałem pukanie, dotknąłem elektrozawór... to on pukał :(

Podobno u mnie wymiana tego nie należy do tych łatwych i przyjemnych :|

Pozdrawiam,

Radek