Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam e39 z 2000r z zewnatrz prawie ze identyczna jak u kolegi: (swoje foty dam jak odzyskam aparat)

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=58896&view=next

Chcialbym ja troche odmlodzic chodzi mi o nowe przednie lampy, odrazu zaznaczam ze tych po lifcie nie kupie bo mnie na nie nie stac;/ jakies max do 1000zł fajne zamienniki. Rowniez lampy z tyłu i tu tak samo nie stac mnie na oryginały max 500zł moge dac i nie wiem czy brac jakies diodowe czy poprostu cleary. Włoze ladniejsze swiatła przeciwmgielne. Chciałbym rowniez przyciemnic sobie szyby tylko nie tak na max czarno ze nic nie bedzie widac i chcialbym przyciemnic WSZYSTKIE szyby nie tylko tylne. Czy jakas firma da mi na to atest?? Chciałbym rowniez jakis fajny wydech tylko teraz o co mi chodzi... jest to 2.0 a wiec nie chce zeby wystawala rura gdzie wiewiorki by sie mogly schowac tylko cos małego i skromnego - nie musi byc jej nawet widac:P chodzi o fajny Pomruk a nie hałas zeby sie wszyscy ogladali. Mysle ze dzisiaj dostane aparat wiec opisze dokladnie auto i dam foty. PROSZE o podsuniecie jakis linkow do fajnych lamp itd. jak ktos zna jakas fajna firme co szybki przyciemnia to rowniez poprosze link. Jestem z Siemianowic Śląskich :) Wielkie dzieki!

Opublikowano
Jeżeli już chcesz zmieniać to wiadomo że najlepiej wygląda oryginał. Według mnie najciekawsze wydaja się te http://moto.allegro.pl/lampy-angel-eyes-bmw-e39-czarne-depo-d2s-h7-xenon-i1210961066.html lampy na przód są ok, natomiast na tył wybrałbym te http://moto.allegro.pl/lampy-nowe-bmw-5-e39-red-led-diody-tuning-w-wa-i1208826291.html . Wiadomo każdy ma inne gusta i co innego może Ci doradzić...
Opublikowano

Witaj!

Co do lamp przednich to nie ma "fajnych zamienników", wszystko nic nie warte. Wygląd z daleka jeszcze ujdzie, jednak z każdym krokiem bliżej jest coraz gorzej, nie są szczelne (parują), jakość wykonania horror, spasowanie trauma - tyle na ich temat. Za 1000 zł kupisz oryginalne lampy Hella polift, poszukaj takich z pomarańczowymi kierunami lub połamanymi mocowaniami, jeśli masz odrobinę zdolności manualnych to je wskrzesisz. I gwoli ścisłości - nie mowa tu o xenonie...

Odnośnie tyłu to też mam takie lampki "przejściówki", kierun biały co prawda, ale nie clear i nie celis (celis - technologia, w której są wykonane poliftowe lampy Hella, nie mylić broń Boże z LEDami, LEDy to Made In China). Wiele osób mówi mi, żeby ich nie ruszać. Ale ja mam auto w kolorze Imolarot 2, więc to naprawdę pasuje i chyba faktycznie zostawię je na miejscu. Weźmiesz za nie ze 200zł na Alledrogo, więc licz, ze na Hellę masz 700zł a nie 500zł, spokojnie więc wyrobisz.

Co do przeciwmgielnych to ładnie wyglądają cleary lub dymione lekko, to też jakieś Chiny, ale halogeny są małe i mniej ważne, więc skusić się można. No i Chiny pasują przynajmniej w otwory do nich.

Jeśli mowa o szybach to atest na przednich nic Ci nie da, bo i tak nawet delikatnie przyciemnione folią nie spełniają norm i po dowodzie. Tylko piecowe przyciemnianie...drogo. Może i jakiś policjant z wioskowego komisariatu nabrałby się na ten atest, jednak nie liczyłbym na to.

No i ostatnia sprawa - wydech. Zniweczysz tylko osiągnięcia inżynierów BMW w kwestii wygłuszenia wnętrza, które jest moim zdaniem wzorowe. Nie wiem, po co to robić, ale ile osób - tyle opinii. No i moim zdaniem jeśli już - do BMki tylko Eisenmann. I znów kłania się cena...

Zrobisz jak uważasz - nie zwieśniacz auta!

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano
Jeżeli już chcesz zmieniać to wiadomo że najlepiej wygląda oryginał.

Nie pozostaje mi nic innego, jak zgodzić się :D

Według mnie najciekawsze wydaja się te http://moto.allegro.pl/lampy-angel-eyes ... 61066.html lampy na przód są ok, natomiast na tył wybrałbym te http://moto.allegro.pl/lampy-nowe-bmw-5 ... 26291.html .

Te lampy z kolei są dobrym przykładem tego, o czym pisałem przed chwilą. Made in China przez duże M! Według mnie tragedia! Kup a zobaczysz, jaki krzywy zgryz bunia będzie prezentowała.

Hella na tył ma cztery paski celis, podróby mają po 3 zazwyczaj, o jakości nie wspomnę...przepaść! No i takie "LEDy" i inne "neony" są do kupienia już za ok 250 zł nowe, no za 300zł to już rozpusta :)

STANOWCZO ODRADZAM!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano
Mówię Ci po dobroci - poszukaj ori :cool2: , bo łatwo zbłądzić.

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dla mnie sam pomysł tych zmian to tragedia. Jak widzę E39 z lampami nieoryginalnymi to mam ochotę złapać właściciela za łeb i zaprowadzić go na giełdę, żeby sobie kupił Matiz'a, a nie bezcześcił tak wspaniałą markę jaką jest BMW.

To co mogę doradzić pomysłodawcy tego wątku, to po prostu dbanie o swoje auto, wypolerowanie lakieru jeżeli jest taka potrzeba, założenie jakichś fajnych felg i ogólnie przywrócenie auta do stanu jak z salonu pozostając przy oryginale. Zapewniam, że taki samochód będzie robił najlepsze wrażenie, a wszystkie pomysły z innymi lampami, przyciemnianiem szyb i wydechami dziwnymi to niestety kierunek w stronę wiejskiego tuningu i nic więcej.

Opublikowano
Dla mnie sam pomysł tych zmian to tragedia. Jak widzę E39 z lampami nieoryginalnymi to mam ochotę złapać właściciela za łeb i zaprowadzić go na giełdę, żeby sobie kupił Matiz'a, a nie bezcześcił tak wspaniałą markę jaką jest BMW.

To co mogę doradzić pomysłodawcy tego wątku, to po prostu dbanie o swoje auto, wypolerowanie lakieru jeżeli jest taka potrzeba, założenie jakichś fajnych felg i ogólnie przywrócenie auta do stanu jak z salonu pozostając przy oryginale. Zapewniam, że taki samochód będzie robił najlepsze wrażenie, a wszystkie pomysły z innymi lampami, przyciemnianiem szyb i wydechami dziwnymi to niestety kierunek w stronę wiejskiego tuningu i nic więcej.

AMEN!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

witam

Potwierdzam lampy przednie paruja ja ma typu angel eyes ja ich nie kupowalem juz byly kolega chcial wlasnie zmienic wyglad buni.Najlepiej kupic orginal :D

Opublikowano

Ale nie kupie oryginalnych lamp za 1000zł ;o A lampy z tylu te ledy[wiem ze to sie jakos inaczej nazywa nie led tylko s...] oryginalne tez sa cholernie drogie. No nie stac mnie ;/ a starych nie bede sprzedawal bo daje je kumplowi za darmo czyli nie bede mial z nich kasy. Jesli chodzi o felgi to nie chce zmieniac bo mam oryginalne z BMW. Dzisiaj bede mial aparat to porobie foty;]

Z wydechu zrezygnowalem bo kolega fajnie mi podpowiedzial ze zrąbał bym prace bmw ;] kazdy kto wchodzi do auta po 10sek mowi mi jak tu jest cicho no moze nie kazdy 9/10 :) a szyby napewno bede przyciemnial do okola i dla mnie to nie jest wieś tuning. Pytalem juz faceta w sosnowcu ktory przyciemnia Hondzie Śląsk szyby i powiedzial 600zł za wszystkie 6 i 2lata gwarancji. Robione folia termokurczliwa. Dobra cena??

Mam jeszcze pytanie ile by kosztowala zmiana grila na ten po lifcie po to zmienia rowniez znaczaco wyglad auta:)

Opublikowano

Co do zmiany grilla to myśle, że oryginał w używce, w przyzwoitym stanie jesteś w stanie znaleźć za jakieś 100pln. Co do zmian - tak jak już pisano - nie ma zamienników, które choćby się zbliżyły jakością do oryginałów. Z daleka jeszcze jakoś je widać ale z bliska natychmiast śmierdzi amatorszczyzną/chińszczyzną. Co do wydechu - ja bym nie ruszał nic w kwestii dźwięku. Co najwyżej poszukałbym jakiejś ładnej końcówki - ale ładnej i nie jakiejś koszmarnie wielkiej. Co do szyb - może i facet Ci da gwarancję na to, ze folia sie nie pomarszczy itp ale nie da Ci juz takiej gwarancji na bezproblemowe wizyty z policją. Fabryczne szyby są już tak przyciemnione, że praktycznie nałożenie nawet najmniej przyciemniającej folii już przekracza parametry przepuszczalności świetlnej. Jeśli zrobisz to na bocznych przednich szybach i przedniej to musisz się liczyć z tym, że Cię policjanci zmierzą specjalnym urządzeniem i możesz się pożegnać z d.rej. Ale to już Twój ryzyk-fizyk.

Dla mnie osobiście - o wiele ładniej wygląda dobrze utrzymany, oryginalny przedlift e39 niż jakiś kombinowany zamiennikami polift.

Pzdr.

Opublikowano

Witam!

chodzi mi o nowe przednie lampy, odrazu zaznaczam ze tych po lifcie nie kupie bo mnie na nie nie stac;/ jakies max do 1000zł fajne zamienniki.
Ale nie kupie oryginalnych lamp za 1000zł

Pisałeś kolego, że budżet max 1000 PLN, teraz, że 1000 PLN nie dasz. Chciałem doradzić a nie naciągać... Niestety, ten tysiąc trzeba wyłożyć i trzeba to przełknąć - taki urok i ceny gratów do e39. W zamian dostajesz jakość adekwatną do ceny moim zdaniem.

Jeśli chodzi o szyby to 600 PLN jest ceną normalną chyba, ważne by folia była dobra, np. jakaś SunGuard lub 3M a nie Made In Instambul, która po 6 miesiącach będzie fioletowa a nie czarna. (Też widzicie często takie auta, dodatkowo fiolet upstrzony bąblami powietrza? Trauma) Tego przodu to bym jednak nie ruszał, jeśli musisz to użyj najjaśniejszej folii. A przednią szybę zostaw w spokoju z uwagi też na bezpieczeństwo Twoje i innych.

Grill można zmienić i w/g mnie sporo ta zmiana wnosi. Mam auto z 2000r i środek polift, lampy polift (tylne "przejściówki"), auto wyjechało tak z fabryki, jednak grill był przedliftowy i bardzo mnie raził, więc zmieniłem na polift z żeberkami w chromie. Jest dobrze!

Cieszę się, że odpuściłeś wydech :D .

Powinni chyba chronić wszystkie akcesoria patentami lub jakąś wyłączność np. na lampy powinna mieć tylko Hella, itp. Nie byłoby takich dylematów, nie? :lol:

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano
Mam auto z 2000r i środek polift

Poliftowy środek czyli jaki? 9/98 zmieniły się włączniki podgrzewania foteli, 9/00 doszła duża navi i zmienił się guzik REST -> MAX

lampy polift (tylne "przejściówki"), auto wyjechało tak z fabryki

Jakie przejściówki? Lampy do dużego liftu nie zmieniały się nic, doszedł tylko biały kierunek do wyboru

Prospekty, broszury, cenniki BMW - KLIK
Opublikowano
spectakillah napisał(a):Mam auto z 2000r i środek polift

Poliftowy środek czyli jaki? 9/98 zmieniły się włączniki podgrzewania foteli, 9/00 doszła duża navi i zmienił się guzik REST -> MAX

No i właśnie guzik REST mam zmieniony, przycisk podgrzewania zamiast pokrętła i chyba inny krój foteli był, ale nie jestem pewny. W każdym razie u mnie skóra ma inny krój niż u znajomego. Navi nie mam nawet małej, ale to wynikało z niedoposażenia w nią auta przez nabywcę :cry: .

Jakie przejściówki? Lampy do dużego liftu nie zmieniały się nic, doszedł tylko biały kierunek do wyboru

Właśnie te lampy z białym kierunem nazywam "przejściówkami", heh. Widziałem je tylko w autach z 99/00, stąd więc moje przekonanie, że montowali je w okresie "przejściowym", przed liftem :) Jeśli więc biały kierun dostępny był od 95 roku do czasu liftu to nie wiedziałem, dzięki za możliwość poszerzenia wiedzy.

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano
Pisałeś kolego, że budżet max 1000 PLN, teraz, że 1000 PLN nie dasz.

Chodzi o to ze mam max 1 000zl na lampy a za ten 1 000 nie kupie oryginalnych nawet jak beda uzywane:)

Znalazlem chyba lampy do tylu http://moto.allegro.pl/bmw-e39-e-39-lampy-tylne-m5-m-pakiet-lifting-hella-i1198273899.html fajne nie:D:D:D:D

a grill taki http://moto.allegro.pl/bmw-m5-grill-atrapa-nerki-bmw-m5-e39-oryginal-i1210493879.html co sadzicie?

Opublikowano

No i to są lampy do BMW, bo od BMW, heh. Też na takie poluję, czasem są do wyrwania za ok. 500 PLN, ale do przedliftu potrzebujesz jeszcze przejściówki i przetwornice, nie jest to tak plug&play.Ich koszt to też ok. 200 PLN (lub wizyta u kumatego elektryka), więc dobrze kupić od kogoś, kto miał przedliftowe auto, wtedy sprzedaje zwykle z setem. Jak mi się uda takie kupić gdzieś za 500 PLN, to też się skuszę :)

A grill mogę tylko polecić, też brałem od tego użytkownika. Pasuje lux, montaż bajka.

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym w ogóle dał spokój z tym zmienianiem lamp. Potem przy sprzedaży na takie hybrydy każdy patrzy krzywo i ciężko znaleźć nabywcę. Jak już pisałem, lepsze jest auto w oryginale, ale w super stanie, zadbane, na ładnych 17 calowych felgach.
Opublikowano
Pisałeś kolego, że budżet max 1000 PLN, teraz, że 1000 PLN nie dasz.

Chodzi o to ze mam max 1 000zl na lampy a za ten 1 000 nie kupie oryginalnych nawet jak beda uzywane:)

Znalazlem chyba lampy do tylu http://moto.allegro.pl/bmw-e39-e-39-lampy-tylne-m5-m-pakiet-lifting-hella-i1198273899.html fajne nie:D:D:D:D

a grill taki http://moto.allegro.pl/bmw-m5-grill-atrapa-nerki-bmw-m5-e39-oryginal-i1210493879.html co sadzicie?

Lampy fajne, grill - może być (mnie osobiście średnio się podoba grill cały w chromie) ale najważniejsze, żeby Tobie się podobało. Jest tylko jedna sprawa - jeśli Twoje auto ma lampy przedliftowe to musisz sobie zdać sprawę, że poliftowe lampy Hella w tej wersji CELIS (4 neony poziome) wymagają trochę rzeźby żeby je zaaplikować do przedlifotwej e39 (trochę inaczej rozstawione mocowania lampy - musisz docinać/wiercić blachę w bagażniku, no i musisz rozwiązać problem zasilania tych neonów bo z tego co słyszałem jeśli je ot tak podepniesz pod instalację to ponoć się spalą - słyszałem, że ludzie wstawiają jakieś różne układy elektroniczne i inne cuda, żeby to działało, w niektórych e39 na dnie wnęki koła zapasowego są do tego specjalne przetwornice) ale tematyka ta jest poruszana na tutejszym forum i jeśli poszukasz to znajdziesz interesujące Cię informację "Jak to zrobić".

Pzdr.

Opublikowano

sąsiad co do nerek to mam od paru lat takie http://moto.allegro.pl/atrapa-grill-nerka-bmw-5-e39-fullchrom-wzor-m5-wwa-i1215384634.html

i całkowicie się bronią jakością

co do neonów to Monolito ma racje -- idzie je podłączyć ale przy dopasowywaniu do karoseri można się załamać

chyba że kupisz specjalne poliftowe do budy przedliftowej - wtedy też mają te przetwornice do montażu pod kołem zapasowym (nowy komplet coś 1500zł )

Opublikowano
qrdeeee to widze ze bedzie troche zachodu z tym;/;/ musze sie teraz powaznie zastanowic czy nie wymienic tylko tego grilla i zakupic 17 zamiast 16 :) przyciemnil bym szybki i to by bylo na tyle:P