Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To tylko bajer i czesto zbedny M3 E30 to tylko coupe i jak chcesz to szykuj ok 160 tys zl :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

w tej 320 to nie jest nawet w ori sposób zrobione, tylko na pałę dziury wycięte

koszt zegarów to ok 150-200zł zależy jak trafisz, zegary to: napięcie, temp oleju i ciśnienie oleju

pozostaje podłączenie

napięcie to chyba jasne jak

ciśnienie oleju, potrzebujesz czujnik ciśnienia, musisz jeszcze znaleźć miejsce gdzie się wpiąć, jedna z opcji to zakucie węża olejowego i wkręcenie w miejsce ori czujnika, a z drugiej strony trójnik i czujniki (ori i dokładany)

temp oleju możesz dać zamiast korka w misce oleju, jeśli nie masz dużej gleby

ps zegary szukaj z Audi ori VDO

powinno to mniej więcej tak wyglądać:

http://images39.fotosik.pl/70/98591de1aacdc40f.jpg

Opublikowano

Nie wydaje mi się, ze one występują w standardzie.

"Przeróbka" tzwn tuningowa. . . .

ale jeśli ktoś lubi wiedzieć co się dzieje ze silnikiem w czasie jazdy i lubi przeróbki . . . . . to proszę bardzo!

Ja jestem tradycyjnie za standardem.

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam , a takie male pytanie odbiegajace od tematu przemo wstawil tutaj fotke z obudowa do tych zegarow, otoz mam problem z umiejscowieniem ich do e32 i czy jest jakis sposob by wykonac taka obudowe w jakis sposob ?gdyz chetnie bym zrobil tak jak jest na fotce
Opublikowano
doginasz z blachy, docinasz z elementów wnętrza różnych samochodów, robisz z żywicy i maty szklanej, na końcu do tapicera żeby obszył i tyle, koszt obszycia to ok 20-40zł więc niewiele, można też kupić spray do plastików, ale lepsze będzie obszycie
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Odgrzebie temat. Mianowicie zdobyłem za przysłowiową flaszkę dodatkowe zegary do e30. Pochodzą od od audi. I mam kilka pytań, za zegarami jest takie coś jak przekaźnik ??? ( nie znam się na elektryce dość dobrze) co to jest i jak to podłączyć ? Przemo opisał mniej więcej jak to podłączyć. Jeśli ktoś robił coś takiego w swoim aucie bardzo prosił bym o podpowiedz?? jaki czujnik kupić do temperatury oleju , od czego??? jakie trójniki zastosować??

BAYERISCHE MOTOREN WERKE