Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie

drodzy koledzy szukałem i nie mogłem znaleźć tego więc pytam.

co może być przyczyną że autko mi pływa na dziurach tyłem. opony to 215/60/15, najbardziej to czuć jak sie wpadnie na studzienke to tak jakby sie tył przesuwał w bok, całe zawieszenie sprawdzone na stacji diagnostycznej i wszystko jest ok, zbieżność ustawiona.dodam że przy jeździe na równej drodze i przy gwałtownym ruszeniu kierownicą nic niepokojącego sie nie dzieje, tylko na tych dziurach i studzienkach.

druga sprawa to samochód wpada w wibracje podczas przyspieszania przy 30km/h a powyżej już jest ok. tak jakby coś w układzie napędowym miało luz ale nie wiem od czego zacząć szukać i na co głównie zwrócić uwage, te wibracje dość mocno czuć na fotelach i aż sie lusterko wsteczne trzęsie. podczas jazdy bez przyspieszania 30km/h czuć wibracje tylko o dużo mniejszym natężeniu.

Za wszelką pomoc z góry bardzo dziękuje

Bramy, Ogrodzenia, Konstrukcje Stalowe, Balustrady nierdzewne, Wiaty i Magazyny, Zadaszenia, Garaże blaszaki, Metaloplastyka. Serdecznie zapraszam Lisia Góra ok.Tarnowa 500-393-863

www.firma-konstal.pl [email protected]

Opublikowano
podnosisz tył,łapiesz za koło i sprawdzasz czy nie ma żadnych luzów(szczególnie sprawdz stabilizator).Co do wibracji.Sprawdz śruby idąc od strony skrzyni biegów,kierując sie ku tyłowi auta,tak chyba będzie najlepiej i najprościej
Opublikowano
witam. jesli chodzi o wibracje to czuc je tez na drazku zmiany biegow ? ja mialem tak samo miedzy 30-40 km/h i od 63 w gore czyli cale auto sie trzeslo a przyczyna bylo odkrecenie sie walu napedowego :D mianowicie jak masz skrzynie to do niej przykrecony jest wal 3 srubami ktore sa w takim "kielichu" i przez chwile jezdzilem na 1 srubie :D dokupilem 2 sruby i wszystko wrocilo do normy az do teraz :D znowu odkrecila mi sie jedna sruba (ta ktora poprzednio zostala ostatnia :D) wiec musze dokupic jeszcze jedna srube :D sprawdz te sruby albo sruby przy mocowaniu do dyfra
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie panowie.

faktycznie amortyzatory wogóle nie trzymają, pozatym jest wszystko ok w zawieszeniu.

a co do wiracji to nie pozostaje mi nic innego jak tylko koła, przeglądnąłem wszystko co tylko możliwe a felgi mam strasznie krzywe więc w pierwszej kolejności pójdą do wymiany.

za wszelkie porady bardzo dziękuje

pozdrawiam serdecznie

Bramy, Ogrodzenia, Konstrukcje Stalowe, Balustrady nierdzewne, Wiaty i Magazyny, Zadaszenia, Garaże blaszaki, Metaloplastyka. Serdecznie zapraszam Lisia Góra ok.Tarnowa 500-393-863

www.firma-konstal.pl [email protected]