Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam pytanie czy jest jakaś możliwość odświeżenia odbłyśnika lamp mijania bo ostatno czyściłem soczewki i okazało się że z prawej strony mam ubytki srebrnej farbki i prawe światło słabo świeci,czy trzeba wymieniać?Lampy hella słyszałem że bosch ma metalowe odbłyśniki nie do zajechania
Nie maszyna a technika zrobi z Ciebie zawodnika
Opublikowano
Mozna odświerzyć. Są zakłady które zajmują sie malowaniem odbłysników, tylko to gra nie warta świeczki. Trzeba to do nich wysłać, zapłacić i jeszcze odesłac to w tych pieniądzach można kupić ori lampe w dobrym stanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
odbłyśniki malować? nie słyszałem o takiej czynności. można same szkła wypolerować jedynie
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no proszę, nie wiedziałem i tym :wink:
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
osobiście wole polerke.Kiedy miałem jeszcze Renault 19,miało ono strasznie słabe światła.Więc wyciągnełem je,rozmontowałem,zamówiłem kostke polerska,dremelek,filc no i troszke czasu poświęciłem.Efekt końcowy był taki,że niektóre osoby potrafiły mrugać światłami,myśląć że to są światła długie.(po całym procesie pojechałem i ustawiłem światła tak jak powinny być ustawione,na profesionalnym sprzęcie więc nie było mowy o tym że są ustawione za wysoko dlatego mrugają).Odnawiałem w ten sposób odbłyśniki także w E30 i efekt był naprawde oszałamiający.
Opublikowano
Właśnie problem polega na tym że ja nie mam 1/3 lustra odbłyśnika ale doszedłem do wniosku że regeneracja odbłyśników to gra nie watra świeczki, zamierzam pokombinować z soczewkami na palniki D2S
Nie maszyna a technika zrobi z Ciebie zawodnika