Skocz do zawartości

320i-nie chce wchodzic na obroty na benzynie,na lpg ok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.nic o tym nie znalazlem w szukajce.

mianowicie tak jak w temacie nie chce sie mojej buni wkrecic na benzynce na obroty,strasznie ma ciezko i przy tym strzela,kicha,prycha no i po dlugich meczarniach wejdzie,tak jakby ja cos "trzymalo".wczesniej troche kombinowalem z czujnikiem polozenia przepustnicy i bylo lepiej a teraz nic nie pomaga.mam gaz ale zwykly nie sekwencje lecz chodzi bez zarzutu,u wiekszosci naogol jest odwrotnie na gazie odwala a na benie ok.czy na to tez moze miec wplyw czujnik polozenia wałka rozrzadu bo jak na "150" kucy i 6 cylindrow to cos tez slabo idzie. :cry2: :mad2: czekam na jakies sugestie,moze ktos mial juz tak.dla tych co napisza o podlaczenie do kompa,to w najblizszym czasie jade :)

z gory dzieki

"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano
Może to być wina przepływki. Miałem tak w e32 zacinała mi się klapka w przepływce wtedy auto ledwo jechało, a na gazie szła normalnie. Po paru puknięciach w przepływkę klapka odcinała się i auto szło normalnie...
Opublikowano
miałem to samo i zaczynałem od dupy strony... wymieniłem wtryski paliwa całą listwę, później szukałem przyczyn w przepływomierzu pożyczyłem od kumpla i nic nie dała na zamienienie na jego która na 100% dobra była, później pomyślałem, że może nieszczelność z dolotem paliwa wymieniłem wężyki które dolatują do wtrysków gumowe, bo troche się pociły i dalej nic, później dalej filtr paliwa wymieniłem... dalej nic wreszcie doszedłem do pompy paliwa to ona dawała paliwo, ale nie odpowiednie ciśnienie i na gazie śmigało a na benzynce się nie wkręcało, teraz po wymianie pompy gra i trąbi aż miło :)
Opublikowano
Zgadza się, może to być spowodowane małym ciśnieniem benzyny przez brudny filtr lub umierającą pompkę, jazdą na gazie z resztką benzyny w baku nie trudno ją ubić. Możesz też spróbować odłączyć wtyczkę od przepływomierza i zobaczysz czy coś się zmienia. Może lambda zepsuta, na gazie jedzie dobrze bo na LPG silnik z niej nie korzysta ta instalacja.
Opublikowano
no ok sprawdze wszystko,ale jak juz ja wkrece do 3000 obr to pozniej juz az do odcinki bez problemu wchodzi.dzieki panowie :wink:
Opublikowano
miałem to samo i zaczynałem od dupy strony... wymieniłem wtryski paliwa całą listwę, później szukałem przyczyn w przepływomierzu pożyczyłem od kumpla i nic nie dała na zamienienie na jego która na 100% dobra była, później pomyślałem, że może nieszczelność z dolotem paliwa wymieniłem wężyki które dolatują do wtrysków gumowe, bo troche się pociły i dalej nic, później dalej filtr paliwa wymieniłem... dalej nic wreszcie doszedłem do pompy paliwa to ona dawała paliwo, ale nie odpowiednie ciśnienie i na gazie śmigało a na benzynce się nie wkręcało, teraz po wymianie pompy gra i trąbi aż miło :)

a gdzie tej pompy szukac?chodzi ci o ta co podaje ze zbiornika?

Opublikowano
O tą chodzi, wydrzyj tylną kanapę i tam już się do niej dobierzesz, jeśli jeszcze nie wymieniałeś filtra paliwa to pompę zostaw w spokoju.
Opublikowano

i jak po zmianie pomoglo??

bo ja tez mam podobny problem tylko ze mam M40 1,6 + lpg. nie kicha nie strzela tylko jakby slabnie.

czasami to zmiejsca nie rusze podgorke, na bezyznie. czyzby to przez pompe paliwa??

a pytanko do was:

jak sie sprawdza wtryski ? czysci sie je jakos??

a przeplywomierz??

Opublikowano
Niesprawny przepływomierz wyjdzie na komputerze, a do czyszczenia wtrysków wlej jakiś preparat do benzyny (zdaje się że polecało wiele osób STP czy coś takiego).
Opublikowano

W przypadku zwyklej instalacji gazowej nie sekwencyjnej w tkim przypaku sonda lambda napewnojest sprawna :wink:

Na 99% procent problem lezy w ukladzie paliwowym

Pompe mozna sprawdzic, filtr profilaktycznie zmienic i zostaja juz tylko wtryski :wink:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D