Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :idea:

godzine temu zatrzasnalem pilota w bagazniku w E60 , 525 d 2006r,

niestety zapasowe kluczyki sa w schowku,

dzwonilem do BMW w Warszawie i powiedzieli ze sa bezradni ( ttroche dziwne) i zeby probowac na wlasna reke otworzyc samochod,

moze macie jakies rozwiazanie? bardzo mi zalezy a niestety nie mam pomyslu na otwarcie auta

dzieki serdeczne i pozdrawiam

Kuba

Opublikowano

Oby tylko nie pocharatali drzwi,zamków czy uszczelek.Moze najtaniej będzie stłuc szybkę.Ja bym jeszcze raz zadzwonił do ASO i spytał sie która szyba jest najtańsza.

hej

Opublikowano

nie zapominaj o ryglach w drzwiach

zbicie szybki nie spodowuje możliwości otwarcia auta

wiec sie przez tą szybke do schowka trzeba bedzie dostawać...

ale i tak wydaje mi sie ze spec od otwierania drzwi sobie za magiczne 200-300 złotych poradzi z tym autem w minutę

Opublikowano

Kubat na początek zruganie ;) kto to widział wozić zapasowe kluczyki w schowku ...

A jedyna słuszna rada to telefon do speców od otwierania pojazdów (awaryjnego) skasują za usługę do 500PLN (w zależności od klasy auta) - tylko uważaj żeby uszczelek czy innych elementów nie uszkodzili.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

u nas w bydgoszczy sa tacy specjalisci ze potrafia na podstawie zamka dorobic kluczyk ... ;)

Wiec obstawiam ze nie byloby problemu... jednak nie wiem skad jestes :)

zawsze mozesz zamowic sam ten plastikowy kluczyk w ASO za jakies 100zl :) on przychodzi juz kodowany do samochodu :) czyli wkladasz do zamka i nornmalnie otwierasz... jezeli dokumentow nie zatrzasnales rowniez... bo musisz w aso przedstawic dowod rejestracyjny.

takze masz dwie opcje :) kupic taki plastikowy zapasowy kluczyk w aso za okolo 100 albo otwieranie awaryjne :)

http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E60/Sedan/Europe/530d-M57N2/LHD/N/2005/november/browse/bodywork/radio_remote_control/

numer 2 albo 3 :) 2 jest tansze :)

Opublikowano
ja bym wybral ten zapasowy kluczyk,ostatnio bylem w serwisie i koles mial ten sam problem, kazali mu czekac dzien i po sprawie a te 100zl to na przyszlosc na pamiec... powodzenia
Opublikowano
u nas w bydgoszczy sa tacy specjalisci ze potrafia na podstawie zamka dorobic kluczyk ... ;)

Wiec obstawiam ze nie byloby problemu... jednak nie wiem skad jestes :)

Tacy specjaliści to są już od kiedy pojawiły sie w Polsce lepsze zachodnie fury.

hej

Opublikowano

Witam :)

Pewnie już sobie poradziłeś,ciekaw jestem jak?Jak byś miał ochotę,opowiedz. :D

Pewne uwagi;

Po pierwsze drzwi mają podwójne ryglowanie i zabezpieczenie,po wybiciu szyby nie powinny otworzyć się od środka,szkoda zachodu.

Najlepszym sposobem jest wybicie szyby w tylnych drzwiach(w E36 najtańsza w E 60?),przed wybiciem kupił bym kawałem folii samoprzylepnej inaczej będziesz zbierał kawałki przez kawal czasu.Wsunąć się do środka i wyjąć zapasowy kluczyk :mrgreen:

Z jednej strony masz szczęście że jest w schowku,na przyszłość pomyślał bym jednak nad innym umiejscowieniem kluczyka. :nienie:

Dla pamięci, PIN do karty zapisujesz na jej odwrocie ?

Pozdr.