Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam BMW e34 525i ben + gaz z 1988 roku. Auto rozładowuje akumulator. Sprawdzałem na 2 i za każdym razem to samo.

Może ktoś wie gdzie szukać przyczyny.

Opublikowano
u mnie świeciła się lampka w schowku(wyłącznik nie dolegał-zasada jak w lodówce :D ).Przyczyn może byc wiele(radio,podswietlenie bagaznika)
never again N46
Opublikowano
Witam, włączamy miernik w miejsce bezpieczników i szukamy. Jeżeli znajdziemy, potem wypinamy po kolei urządzenia, które bezpiecznik zabezpiecza. Najczęściej to moduł komfortu LKE (GM) pod tylnim siedzeniem. Rozumiem, że wszystkie elektryczne funkcje w aucie działają poprawnie?
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

Mam problem ze skrzynią biegów w automacie ale jadę właśnie na diagnostykę.

Myślę, że może to być centralny zamek.

A czy moduł komfortu można wyłączyć całkowicie - rozłączyć

Opublikowano

Moduł można wyłączyć,tylko nie działają wycieraczki,elektryczne szyby i chyba centralny.

A jaki masz pobór prądu na postoju?

Opublikowano

Akumulator rozładowuje w ciągu kilku godzin do 0.

Moduł komfortu jest pod tylnym siedzeniem. Jak rozebrać kanapę

Opublikowano
Muszę powiedzieć, że o sposobie dostania się do akumulatora na przykład, który jest pod kanapą było na forum wielokrotnie. Wystarczy mocno szrpnąć za siedzisko i odpuści z zatrzasków.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

witam!!!

miałem taki sam problem...ktoś już go wymienił...radio!!! podłączenie radia-nie mostkować czerwonego i żółtego kabla!!! i wszystko jest ok.a rozpierd....łem 2 aku.a doszedłem do tego wyciągając po kolei bespieczniki,a na klemach miernik.

teraz mam już tylko problem z potwornym dymieniem,spalaniem paliwa i oleju i spadek mocy :duh: