Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich..podpiolem sie pod ten temat..mam nadzieje ze trafiony..:)

A wiec..sprawa ma sie tak..

Chce zrobic chip tuning 320d 163km z 2006 roku ( z dpf)

I teraz kwestia gdzie to zrobic w krakowie..(ja jestem z okolic rzeszowa)

Biore pod uwage dwie firmy (ze wzgledu tez ceny ok 1000 zl)

Promocja wakacyjna w V-tech Tuning i GCS TUNING.

I teraz prosba do Was.

Gdzie :)??

Pozdrawiam i prosze o w miara szybka odpowiedz.

wakacje sie pomalu koncza ;)

...sam sklaniam sie bardziej pod GCS TUNING..

dobre opinie i po rozmowie z nimi przez tel. tez wnioskuje ze chyba OK.

sprostujcie moj wybor..

Opublikowano

Ja dlubalem u GCS , duzo ludzi z okolicy robi u niego Bety .

Generalnie jestem zadowolony (od moda przejechane jakies 8tys km dopiero) Wszystko spoko tylko ...malo mi :D

Auto uzytkuje z glowa bez palowania jak oszalaly nastolatek . Wiem jak jezdzic dieslem (to moj 4ty) i w zadnym poki co nie bylo problemow z Turbo . Zobaczymy jak 320d znosi to wszystko

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie zauważyliście większego spalania oleju po chipie ? czy od razu szukać przyczyny gdzieś indziej ?
Opublikowano
Podepnę sie i ja informacyjnie.

Kto we wrocławiu mądrze może dłubnąć silnik ???

Dzięki i podro

Ja robiłem u Adriana w ADTuning w Radwanicach. Obecnie zrobiłem ponad 20 tkm i jak na razie miałem tylko koło pasowe do wymiany bo nie wytrzymało. Obecnie mam nalatane 240 tkm. Zapraszam na diagnozę sprawdzę ci auto i powiem co i jak z wirusem.

Opublikowano

Dzieki Wszyskim za kilka odpowiedzi..coraz bardziej sie przekonuje na modem..i z pewnoscia bedzie on robiony u Grzeska w Krakowie (GCS TUNING).

Zobaczymy co pokaze seria..w kazdym razie raczej bedzie to program lekki pod 190km.

Caly czas zastanawiam sie czy nie lepiej poczekac z rok i kupic jakas 330d :)

Tak czy inaczej teraz mam dylemat..czy nie bedzie problemow z turbina po chipie..

czy dwumas wytrzyma..

poki co jezdze bezproblemowo..ale zawsze mnie nachodzilo na zawirusowanie diesla..(wczesniej bylo audi 1.9td :roll: i 115km )

Prosze o ewentualne poparcie mojego wyboru..kolega juz zrobil 8 tys. po modzie u grzeska..:) ktos moze sie pochwali jak to wyglada po wiekszym przebiegu??

Pozdrawiam.

Opublikowano

parametry tak jak w stopce, "1" miała ~75 tys. przebiegu z chipem = 0 usterek, "3" miała ~54 tys. z chipem też 0 usterek...

auta mocno jeżdżone ale zgodnie z zasadą "dbania" o auto...

nie przyjmuj do wiadomosci, że chip nie skraca żywotności podzespołów, skraca żywotność tylko nikt nie potrafi realnie powiedzieć o ile i o jakie cześci...dla normalnej osoby chip nie powoduje jednak zauważalnego szybszego zużycia auta, powoduje jednak zauważalne większe zadowolenie z jazdy...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• 3 tygodnie później...