Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niedawno kupiłem bmw 525d i mam mały problem z radiem ponieważ nie gra mi lewa strona głosników,prawa strona gra normalnie i te dwa głosniki w podsufitce też graja (tourning) przydała by mi sie jeszcze pomoc w demontażu tego radia bo nie moge sobie poradzic radio jest 1 częściowe kaseciak pozdrawiam :mrgreen:
Opublikowano
musisz ściągnąć gałkę od radia i imbusem chyba "2.5" obrucić zapadke pod tą gałką i od lewej strony pociągnąć za radio. powinno wyjść
Opublikowano
musisz ściągnąć gałkę od radia i imbusem chyba "2.5" obrucić zapadke pod tą gałką i od lewej strony pociągnąć za radio. powinno wyjść

Zapewne nie "imbusem" tylko kluczykiem typu torx (gwiazdka). Tak właśnie jest - ściągasz gałkę pokrętła głośności, pod ośką od gałki jest gniazdo na torx, przekręcasz to o jakieś 45 stopni (nie pamiętam już czy w lewo czy prawo) zwalnia się zapadka z lewej strony radia i wystarczy złapac palcami za ośkę pokrętła głośności i delikatnie pociągnąc - radio wychodzi z lewej strony.

Pzdr.

Opublikowano
Witam ponownie problem jest tego typu że u mnie nie ma nic na torxa jest zapadka która można przesunąc w prawą strone malym srubokretem wyglada to jak taka blaszka którą można przesunąc ale jak przesuwam to radio nie chce wyjsc :duh: ma ktos może pomysł co może być powodem tego że nie gra lewa strona moim zdaniem mogła paść końcówka mocy, czy jest to opłacalne w naprawie czy lepiej kupic nowe radyjko pozdrawiam
Opublikowano
to najprościej bedzie podpiąć drugie radio a jak nie to podpiać głośniki z prawej strony na lewą ( tak przynajmniej sprawdzisz czy instalacja jest ok i głośniki ). jak zagrają to padło radio
Opublikowano
umnie tez nie ma torxa, jest przesow w lewo lub prawo,ale wychodzi tylko samo radio a nie cd do ktorego podpieta jest wiazka z kablami od glosnikow, mialem ten sam problem i twkil wlasnie w tej wiazce od glosnikow, troche trzeba sie napocic zeby wyjac cd, powodzenia