Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały problem z moim autem e34(r. 90) 2.0 12v + gaz. Wczoraj gdy przyjechałem pod dom auto chodziło ładnie pięknie nie było problemów z nim. Gdy auto zostało zgaszone pod domem i po kilku godzinach chciałem jechać auto nie odpaliło. Kręciło ale nie mogło odpalić, myślałem że się benzyna skończyła bo dawno nie tankowałem i sądziłem że brakło ale powinno być jeszcze w baku kilka litrów. Pojechałem na stacje wlałem paliwo pod domem i nic dalej nie odpala. Raz na jakiś czas tak jak by chciał odpalić ale nie może, coś go dusi. Tak się zastanawiam czy czasem się układ paliwowy nie zapowietrzył przez tą małą ilość paliwa w baku? Wcześniej gdy było mało paliwa w baku takich problemów nie było, raz brakło paliwa to auto po prostu zatrzymało się ale po dolaniu 5l benz auto odpaliło i pojechało normalnie. Moje pytania do Was jak odpowietrzyć układ paliwowy i jak sprawdzić czy to na pewno to, czy może to jest jakaś inna przyczyna tego problemu.

Opublikowano
To nie diesel. Wystarczy parę razy przekręcić zapłon i pompa powinna podać wystarczającą ilość paliwa do rozruchu. Jeżeli tak się nie dzieje to możliwe że pompa się skończyła, jak włączysz zapłon słychać pompę przez chwilę ?? Może też być zapchany filtr paliwa, jak jeździsz cały czas na rezerwie to pompa zasysa cały syf z dna baku... Możesz spróbować zalać powyżej 20 litrów wtedy jak auto odpali to znaczy że pompa do wymiany...
Opublikowano
weż zobacz czy pompka podaje paliwo przy listwie wtryskowej masz 2 wężyki zasilanie i powrót zdejmij zasilanie (ten niżej ) uważaj bo powinno być w nim ciśnienie jeżeli będzie to sprwadz kostkie od wtrysków pod kolektorem ssącym czy nikemasz spolonych kabki od gazu odpowiedzialnych za wyłączanie wtrysków gdy załanczasz gaz u mnie właśnie to było
Opublikowano
Nie wiem o co dokładnie jej chodziło ale po odpięciu pompy i ponownym podłączeniu elektryki auto odpaliło od razu. Przed odpięciem pompy nie było słychać jak pracuje, po podłączeniu na nowo pompę było słychać.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, miałem nieraz podobne "dolegliwości" w żony e34, wszelkie problemy z odpalaniem, nierówną pracą silnika, nagłym gaśnięciu przy jezdzie z prędkością ok 80km/h znikały gdy na noc odłączyłem akumulator, wówczas komputer się zresetował o kilka tygodni było ok.