Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów, to mój pierwszy post na BMWklub,

niedawno zostałem właścicielem 525i E34 z roku 1988.. [M20B25]

zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie czy starsze modele (z początku produkcji, jak mój np) nie miały sygnału przy przekręceniu kluczyka ?

Jeśli miały je wszystkie E34, proszę o podpowiedź jak rozwiązać problem,

pozdrawiam!

Opublikowano
kolego nie wiem o jaki sygnał chodzi ale ja mam z 1992 r i nie mam zadnego sygnału
http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano

U mnie jest sygnał przy przekręcaniu kluczyka jest on razem z zapalaniem się kontrolek, ale jutro dokładnie sprawdzę.

A masz pełny komputer OBC?

Opublikowano
Sygnał powinien pojawiać się wtedy gdy jest jakiś błąd, lub tak jak koledzy wyżej napisali 3 stopnie. Czasami za każdym razem się włącza jak np jest uszkodzony czujnik temperatury zewnętrznej
Opublikowano
No właśnie u mnie jest błąd, i możliwe że to dla tego. Na liczniku nie ma lampki sygnalizującej błędy które komputer wykrył. Czy sygnał jest zamiast lampki?
Opublikowano
A czy istnieje możliwość szczytania kodu błędu bez użycia komputera np. poprzez zwarcie jakiś pinów?
Opublikowano
heh tak przypuszczałem, że sygnał można usłyszeć tylko wtedy, gdy komp wywala jakiś błąd, aczkolwiek jeszcze pisząc pierwszy post byłem święcie przekonany, że to taki dźwięk powitalny w każdej beemce :norty: (w każdej, w której dotychczas przekręciłem kluczek dźwięk był ; ] ) no ale nie ma tego złego - przynajmniej nie mam błędów na kompie heh (a może wogóle funkcji autocheck? : P )