Skocz do zawartości

E34 1988r. - sygnał przy starcie zapłonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów, to mój pierwszy post na BMWklub,

niedawno zostałem właścicielem 525i E34 z roku 1988.. [M20B25]

zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie czy starsze modele (z początku produkcji, jak mój np) nie miały sygnału przy przekręceniu kluczyka ?

Jeśli miały je wszystkie E34, proszę o podpowiedź jak rozwiązać problem,

pozdrawiam!

Opublikowano
kolego nie wiem o jaki sygnał chodzi ale ja mam z 1992 r i nie mam zadnego sygnału
http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
jedyny sygnał jaki może byc to przypomnienie że jest ponizej 3 stopni tylko wtedy pipczy (przynajmniej u mnie :D )
Opublikowano

U mnie jest sygnał przy przekręcaniu kluczyka jest on razem z zapalaniem się kontrolek, ale jutro dokładnie sprawdzę.

A masz pełny komputer OBC?

Opublikowano
Sygnał powinien pojawiać się wtedy gdy jest jakiś błąd, lub tak jak koledzy wyżej napisali 3 stopnie. Czasami za każdym razem się włącza jak np jest uszkodzony czujnik temperatury zewnętrznej
Opublikowano
No właśnie u mnie jest błąd, i możliwe że to dla tego. Na liczniku nie ma lampki sygnalizującej błędy które komputer wykrył. Czy sygnał jest zamiast lampki?
Opublikowano
Czy sygnał jest zamiast lampki?

Tak...

Opublikowano
A czy istnieje możliwość szczytania kodu błędu bez użycia komputera np. poprzez zwarcie jakiś pinów?
Opublikowano
  • Autor
heh tak przypuszczałem, że sygnał można usłyszeć tylko wtedy, gdy komp wywala jakiś błąd, aczkolwiek jeszcze pisząc pierwszy post byłem święcie przekonany, że to taki dźwięk powitalny w każdej beemce :norty: (w każdej, w której dotychczas przekręciłem kluczek dźwięk był ; ] ) no ale nie ma tego złego - przynajmniej nie mam błędów na kompie heh (a może wogóle funkcji autocheck? : P )