Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowi jak w temacie co się da z tym zrobić ??????
Nie maszyna a technika zrobi z Ciebie zawodnika
Opublikowano
zobaczę jutro z inną świecą ale myślę że lipa i jeszcze jedno pytano co można zrobić żeby dało się jakoś chociaż do mechaniora bezpiecznie dotrzeć jak bym ją np na teflon wkręcił to się utrzyma ??????
Opublikowano
hmm to znacyz że najlepiej jak do mechanika zadzwonie i powiem co się dzieje i on może coś wymyśli
Opublikowano
Z wkręconą świecą na teflon bym nie ryzykował, ciśnienie jest zbyt duże i zapewne ją wywali. Spróbuj tylko i wyłącznie na hol. A co do nowego gwintu, to potrzebujesz gwintownika z odprowadzaniem opiłków tak aby nic nie dostało się do komory, jednak najlepszym i najbardziej bezpiecznym rozwiązaniem będzie zdjęcie głowicy.
Opublikowano
właśnie nie wiem bo z tego co mówił znajomy który montuje instalacje gazowe wynika to że właśnie teflon jest mocniejszy niż np pakuły i w zależności od jego grubości może wytrzymywać ciśnienie do 100 atmosfer i mówił też że taki dość cienki który jest popularny w sklepach hydraulicznych powinien wytrzymać 25 atmosfer na pewno
Opublikowano
swieca musi miec mase jak ja na teflon wkrecisz to nie bedzie działac.. ludzie wstawiają tulejki mosiężne ale to na dłurzszą mete lipa swica sie zapieka w mosiądzu i odkrecasz swiece razem z tuleją ktura jest najczesciej wkrecona na klej jak to odkrecisz to masz jezcze wiekszą dziure.. najlepszym rozwiazaniem jest obróbka głowicy w firmie zajmującą sie głowicami zaspawają wyfrezują przegwintują i jest jak fabryka bo z aluminium...
Opublikowano
a jak dojdziesz do ladu, to kup przegubowy klucz do swiec. jezeli swiece nim przykrecisz, to na pewno odkrecisz :)
Opublikowano
no panowie zrobione ale do mechanika dotarłem w taki sposób że wkręciłem świece na pakuły posmarowane pastą uszczelniającą do rur i nie przekraczałem 2000 obrotów