Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam !

Wymieniałem ostatnio silnik i chciał bym do nowego silnika założyć sobie instalacje... wszystko juz zamontowane mam prawie bo w poprzednim silniku tez miałem gaz z tym że mechanik powiedział mi że osoba która będzie mi montować gaz nie może być z pierwszej łapanki ze względu na to ze w tych silnikach muszą być porobione wszelkiego rodzaju zabezpieczenia ;/

I moje pytanie brzmi następująco :) Zna ktoś bardzo dobrego mechanika który by mi zamontował gaz w pobliżu Bytomia (obok Katowic).

Z góry dziękuję :)

Edytowane przez korczan13
Opublikowano
Może trzeba może nie ;/ ale dobry mechanik co założy mi ta instalacje musi być ;) a o takiego bardzo trudno ;/ a nie chce znów trafić na jakaś sztukę co uważa się za zaje**** a tak naprawdę nic się nie zna...
Opublikowano

Zalozy ci dobrze kazdy pod warunkiem ze ty sie znasz i dasz mu instrukcje :wink:

Podstawowym bledem jest montowanie wtryskow na kolektorze dolotowym a nie podnim, co wplywa na wydłużenie przewodow gazu, a powinny byc jak najkrótsze. No i co dla mnie ważne nie mniej od dzialania- na ESTETYKE pod maską :lol:

Opublikowano

Podstawowym bledem jest montowanie wtryskow na kolektorze dolotowym a nie podnim, co wplywa na wydłużenie przewodow gazu, a powinny byc jak najkrótsze. :lol:

Z tym to śie móże nie do końca zgadze.Przewody idące od wtrysków do kolektorow ssących w sekwencji muszą mieć na pewno tą samą długość każdy.A z tym warsztatem,popytaj znajomych gdzie dobrze robią,poszukaj w necie ,bo dobra firma ma pewnie też swoją strone na której są pewnie opinie zadowolonych lub nie klientów.Powodzenia

Opublikowano
Zalozy ci dobrze kazdy pod warunkiem ze ty sie znasz i dasz mu instrukcje :wink:

Podstawowym bledem jest montowanie wtryskow na kolektorze dolotowym a nie podnim, co wplywa na wydłużenie przewodow gazu, a powinny byc jak najkrótsze. No i co dla mnie ważne nie mniej od dzialania- na ESTETYKE pod maską :lol:

A co ty za głupoty piszesz :duh: Po pierwsze to montaż wtryskiwaczy pod spodem jest nie prawidłowy bo gazownicy montują wtedy wtryskiwacze gazowe cewką w dół a to jest jeden z największych błędów montażystów(założę się że 80% monterów nie wie dlaczego to jest błąd).A jeśli chodzi o montaż wtryskiwaczy to daje się je zamontować na max 3-4 cm wężykach i wejściu do kolektora obok wtryskiwacza benzynowego i przy okazji serwisowanie tychże wtryskiwaczy jest prostsze a co za tym idzie tańsze dla użytkownika.Dodam jeszcze że można wtryskiwacze tak zamontować w tym silniku,że ich nie będzie widać (będą pod pokrywą)