Skocz do zawartości

320i instalacja gazowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Wymieniałem ostatnio silnik i chciał bym do nowego silnika założyć sobie instalacje... wszystko juz zamontowane mam prawie bo w poprzednim silniku tez miałem gaz z tym że mechanik powiedział mi że osoba która będzie mi montować gaz nie może być z pierwszej łapanki ze względu na to ze w tych silnikach muszą być porobione wszelkiego rodzaju zabezpieczenia ;/

I moje pytanie brzmi następująco :) Zna ktoś bardzo dobrego mechanika który by mi zamontował gaz w pobliżu Bytomia (obok Katowic).

Z góry dziękuję :)

Edytowane przez korczan13

Opublikowano

w tym silniku najlepiej sekwencja

i zabezpieczen nie trzeba

Opublikowano
  • Autor
Może trzeba może nie ;/ ale dobry mechanik co założy mi ta instalacje musi być ;) a o takiego bardzo trudno ;/ a nie chce znów trafić na jakaś sztukę co uważa się za zaje**** a tak naprawdę nic się nie zna...
Opublikowano

Zalozy ci dobrze kazdy pod warunkiem ze ty sie znasz i dasz mu instrukcje :wink:

Podstawowym bledem jest montowanie wtryskow na kolektorze dolotowym a nie podnim, co wplywa na wydłużenie przewodow gazu, a powinny byc jak najkrótsze. No i co dla mnie ważne nie mniej od dzialania- na ESTETYKE pod maską :lol:

Opublikowano

Podstawowym bledem jest montowanie wtryskow na kolektorze dolotowym a nie podnim, co wplywa na wydłużenie przewodow gazu, a powinny byc jak najkrótsze. :lol:

Z tym to śie móże nie do końca zgadze.Przewody idące od wtrysków do kolektorow ssących w sekwencji muszą mieć na pewno tą samą długość każdy.A z tym warsztatem,popytaj znajomych gdzie dobrze robią,poszukaj w necie ,bo dobra firma ma pewnie też swoją strone na której są pewnie opinie zadowolonych lub nie klientów.Powodzenia

Opublikowano
To, że musza byc równe to podstawa. Co nie zmienia faktu, że im krótsze tym lepiej!!!!!!!!
Opublikowano

Przenoszę do działu Spalanie i paliwa alternatywne, bo gazolina niewiele ma wspólnego z E36, a jest jedynie wtórną przeróbką.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Zalozy ci dobrze kazdy pod warunkiem ze ty sie znasz i dasz mu instrukcje :wink:

Podstawowym bledem jest montowanie wtryskow na kolektorze dolotowym a nie podnim, co wplywa na wydłużenie przewodow gazu, a powinny byc jak najkrótsze. No i co dla mnie ważne nie mniej od dzialania- na ESTETYKE pod maską :lol:

A co ty za głupoty piszesz :duh: Po pierwsze to montaż wtryskiwaczy pod spodem jest nie prawidłowy bo gazownicy montują wtedy wtryskiwacze gazowe cewką w dół a to jest jeden z największych błędów montażystów(założę się że 80% monterów nie wie dlaczego to jest błąd).A jeśli chodzi o montaż wtryskiwaczy to daje się je zamontować na max 3-4 cm wężykach i wejściu do kolektora obok wtryskiwacza benzynowego i przy okazji serwisowanie tychże wtryskiwaczy jest prostsze a co za tym idzie tańsze dla użytkownika.Dodam jeszcze że można wtryskiwacze tak zamontować w tym silniku,że ich nie będzie widać (będą pod pokrywą)