Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszyskich. Może ktoś wie dlaczego nie grają głośniki z tylnego podszybia, chociaż podłączenia wyglądają ok,głośniki raczej fabryczne. Do tej pory myślałem, że nie ma tam głośników , dzisiaj sprawdziłem i okazało się, że są ale nie grają, nie wiem też, jak się steruje nimi z rodia (mam BMW REVERSE RDS) wygląda na to,ze to radio nie ma balansu ani federa, poza tym nie wiem jak wyjąć rodio, aby sprawdzić czy podłączenia przy radiu są ok. Może ktoś wie jak to odpalić :?: :?: :?: Pozdrawiam :?
Opublikowano

Można regulować głośność przód/tył. Mam inne radio (E36 93r). Pokrętło od regulacji tonów się wciska/wyciąga i masz tony/fader.

Co do wyjęcia to po bokach radia masz takie plastikowe zaślepki. Wyciągasz je i masz chyba po 2 dziurki z każdej strony. Wkładasz tam np. jakieś gwoździe lub wkłady od długopisów i radio powinno się już dać wyciągnąć.

U mnie jest tak - mam nadzieję, że pomogłem.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Dzięki za podpopwiedż, kombinowałem dzisiaj z tym pokrentłem od tonów ale nic mi nie wychodziło, jutro się tym zajme może są poprostu głośniki federem wyciszone i po problemie. Pozdrawiam :)
Opublikowano
Znając życie i BMW to pod gałką od głośności jest torksik który zwalnia zaczepy mocujące kieszeń w radiu, anie żadne zaślepki i dziurki, ale to moje skromne zdanie. :hand:
Yaiek