Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki oto problem:

Zmienilem prace i bede jezdzil dziennie 220 km przez 5 dni w tygodniu co mi da na koniec miesiaca ponad 4000 km (rocznie 50000 km).

Mam 520 z 90 roku, od roku jezdze na gazie, zawieszenie ostatnio wymienione, visko i paski rowniez wymienione.

Jezeli mozecie sie podzielic swoimi spostrzezeniami na ten temat.

Co sie stanie po roku po 2 latach z moim BMW ( trasa 90% Autostrada)

Opublikowano

Na pewno nic się nie stanie.

Jeżdżąc autostradą zaoszczędzisz zawieszenie, paliwo, mniej będzie się zużywał układ hamulcowy.

Pilnuj przede wszystkim wymian oleju i filtrów a zimą nie oszczędzaj na myjki samochodowe.

Jedynym problemem są inni kierowcy korzystający z autostrad- a dobrze wiemy jakie one są ,do znudzenia nudne.

Opublikowano

Ale masz problem :!: :duh: ;-)

Jedyna wada - więcej zapłacisz za paliwo - ale jeżeli wypłata to zrekompensuje, to bym się z tego powodu nie łamał.

Zaczniesz korzystać z E34, tak jak Monachium przewidywało :!: Dłuższe dystanse w szybkim tempie. :cool2:

Kilometrów będzie przybywać, ale BMW to spokojnie wytrzyma. Skoro moje zdziadziałe E30 przez ostatnie 2 lata gładko dawało sobie radę przy przebiegiach 2-4 tys. km miesięcznie (rzadko po gładkim), to czemu E34 sobie ma nie poradzić :?:

Bardziej bym się martwił mając np. 5-10 km do roboty. Pieszo za daleko, rowerem nie zawsze przyjemnie (bo w końcu czasem pada), komunikacja publiczna nie zawsze pasuje, a [silnika] BMW, to po prostu byłoby szkoda na takie popierdówkowanie a la 126p :!:

P.S. Wymiany płynów swoją drogą. Jeszcze ważniejsze: sprawdzaj poziom płynów (olej, chłodzenie) przynajmniej raz na 500 km, a codziennie przed wyjazdem też nie zaszkodzi.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Moja po przebiegu 30 000km (50/50 - trasa/miasto) jakoś żyje i ma się w miarę dobrze, sądzę, że gdyby nie to że stoi pod chmurką to praktycznie nic by się z nią złego nie działo, a tak to kilka niewielkich napraw było koniecznych. E34 jest świetne na takie trasy. To nie Audi (pozdrawiam kol. Dextera :D ) żeby od razu się miało popsuć. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Acha, no i tak jak Rapid pisał - sprawdzaj stan płynów co 500-1000km i przed każdą dłuższą podróżą. no i mniej więcej raz na tydzień obejrzyj ją sobie dokładnie, czy nic nie wycieka, nie poci się, sprawdź ciśnienie w oponach i będzie :cool2: . Jak masz garaż to posłuży Ci baaardzo długo :)

Opublikowano

Witam.

Popieram kolegów na Forum w 100%.

Dbaj o autko i się nie martw.

To jest to co one lubią.

Pozdrawiam.

BMW jest jak krówka ciągle trzeba ją paść.

Wtedy jest pełny wypas.

Opublikowano
Bardziej bym się martwił mając np. 5-10 km do roboty. Pieszo za daleko,(..) a [silnika] BMW, to po prostu byłoby szkoda na takie popierdówkowanie a la 126p :!.

Tym też bym się nie martwił. Moja 730ka pieć lat takiego popier...tego (trudne słowo) wytrzymała (5 km do roboty po mieście, pół godziny jazdy) i nic sobie z tego nie robiła. Tyle że na benzynie... Ale teraz moja Asia katuje ją na gazie i beemeczka, maleństwo moje, też nic sobie z tego nie robi, więc pewnie jeszcze tak dłuugo może wytrzymać :cool2:

BMW robi dobre ry...samochody !

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano
Ale teraz moja Asia katuje ją na gazie i beemeczka, maleństwo moje, też nic sobie z tego nie robi...

I Tyś się zgodził na taką profanację :wink:

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Ale teraz moja Asia katuje ją na gazie i beemeczka, maleństwo moje, też nic sobie z tego nie robi...

I Tyś się zgodził na taką profanację :wink:

No co ty, dla mojej małżonki wszystko co najlepsze ! :D A gdy widzę jak się cieszy za kierownicą, to aż mi się ciepło robi ... Po prostu trudno ją wyciągnąć z auta :cool2:

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com