Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam do pospawania chłodnicę od klimy.nieszczelność jest w rurce widać po zdjęciu zderzaka i jest tam dostęp...pytanie czy można spawać tig-em na samochodzie przy oczywiście odłączonym akumulatorze-czy nie uszkodzi się elektroniki
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano
witam.mam do pospawania chłodnicę od klimy.nieszczelność jest w rurce widać po zdjęciu zderzaka i jest tam dostęp...pytanie czy można spawać tig-em na samochodzie przy oczywiście odłączonym akumulatorze-czy nie uszkodzi się elektroniki

a ile będzie kosztowało takie spawanie? Z tego co wiem to ciężko się te stopy spawa... a Twoja chłodnica pewnie i tak nie tylko tam jest uszkodzona. Nowa Behr to wydatek jakieś 350 pln.

Pozdrawiam

Opublikowano
20-30zł.jest tylko w jednym miejscu nieszczelna.była sprawdzana azotem.ile kosztuje nowa to ja wiem.ale nie takie było moje pytanie.chodzi o spawanie.bo facet od klimy powiedział,że pospawa ale na moją odpowiedzialność-boji się o komputer
Opublikowano
Koles w mojej E32 spawal tłumik przy odłączonym akumulatorze. Nic się nie stało. Komputer przecież nie wytwarza napięcia więc co na mu się stać?

Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka!

http://img355.imageshack.us/img355/6865/s5000290mz8.jpg

Leokadia, Amelia, Przemek, Marcin

http://7er.pl/customprofilepics/profilepic345_1.gif

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ŻYCIE

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano
Tłumik spawa się migomatem, a nie tig-em. Spawanie tigem jest o wiele bardziej niebezpieczne, ponieważ prąd jest większy to jedno,a drugie, że częstotliwość jest o wiele wyższa więc jest szansa przeskoczenia impulsu elektrycznego na elektronikę. Facet od klimatyzacji powiedział krótko: on może pospawać ale na moją odpowiedzialność. Można to porównać z piorunem i telewizorem. W 10-ciu autach nie wywali kompa a w 11 może i co wtedy...?? Ale jest już po sprawie, wyciągnąłem chłodnice, pospawałem, zamontowałem z powrotem i klima działa, oczywiście po nabiciu. Reasumując - nie spawać tig-em na samochodzie!