Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. Mam dylemat jak obniżyć moją e46. chciałbym założyć 17calowe felgi i obniżyć ją z 3,4 cm nie wiem czy przód i tył obniżyć po równo bo czytałem różne opinie i nie mam bladego pojęcia jak zrobić żeby było dobrze. Czytałem też coś o jakiś gwincie ale to dla mnie za duży koszt. Czy przy wymianie sprężyn amortyzatory mogą zostać seryjne?? Czy przy obniżeniu 30/30 będzie to ładnie wyglądało?? proszę o pomoc gdyż nie jestem specem w takich sprawach... z góry dziękuję
Opublikowano
witam. Mam dylemat jak obniżyć moją e46. chciałbym założyć 17calowe felgi i obniżyć ją z 3,4 cm nie wiem czy przód i tył obniżyć po równo bo czytałem różne opinie i nie mam bladego pojęcia jak zrobić żeby było dobrze. Czytałem też coś o jakiś gwincie ale to dla mnie za duży koszt. Czy przy wymianie sprężyn amortyzatory mogą zostać seryjne?? Czy przy obniżeniu 30/30 będzie to ładnie wyglądało?? proszę o pomoc gdyż nie jestem specem w takich sprawach... z góry dziękuję

ja mam felgi 17" na standardowych sprężynach i na dziurach czasem jest mi już za twardo. możesz zrobić, ale polskich drogach to będzie masakra, a o podjechaniu pod nawet niski krawężnik będziesz musiał zapomnieć. no ale twój wybór.

Opublikowano

ja mam felgi 17" na standardowych sprężynach i na dziurach czasem jest mi już za twardo. możesz zrobić, ale polskich drogach to będzie masakra, a o podjechaniu pod nawet niski krawężnik będziesz musiał zapomnieć. no ale twój wybór.

Jceel mam prośbę czy mógłbyś wstawić zdjęcie jak u ciebie auto wygląda na 17' na standardowych sprężynach? bo ja wsadziłem 17 i dalej stoi jak tarpan byłbym wdzięczny bardzo.

Opublikowano
mam 328 na sprezynach H&R , felgi 17 ' mogę ci przesłać zdjęcie jak to wygląda , sprężyny są na sprzedaż albo wymianę
Opublikowano

Jceel mam prośbę czy mógłbyś wstawić zdjęcie jak u ciebie auto wygląda na 17' na standardowych sprężynach? bo ja wsadziłem 17 i dalej stoi jak tarpan byłbym wdzięczny bardzo.

proszę bardzo:

http://czlug.icis.pcz.pl/~jceel/IMG_7243.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podepnę się pod temat. Myślę, że takie -30 to zwyczajnie samymi sprężynami można spokojnie uzyskać bez obaw o amory? U mnie o ile tył jest ok, to przód stoi jak niewydojona koza :duh:

http://img696.imageshack.us/img696/8468/p1010348lz.jpg

Jakieś ciekawe springi godne polecenia?

Opublikowano (edytowane)

Cos sknociłem przy wklejaniu zdjecia dam linka a pytanie poboczne jak wklejac zdjecia :D

http://img10.imageshack.us/i/bmwe46.jpg/

Edytowane przez grzechusk
Opublikowano
Cos sknociłem przy wklejaniu zdjecia dam linka a pytanie poboczne jak wklejac zdjecia :D

http://img10.imageshack.us/i/bmwe46.jpg/

[IMG=adres do zdjęcia]

tylko jak wklejasz z imageshack.us to koniecznie pamiętaj o ukośniku '/' na końcu adresu, bo inaczej się nie wyświetli ;)

no i rzeczywiście, przód coś za wysoko...

Opublikowano
w sumie racje 17 na polskie drogi to nie zbyt dobry pomysł. Z kolegą gadałem i też powiedział że lepiej jakieś ładne 16 założyć... A auto po obniżeniu lepiej się prowadzi i ładniej wygląda. Czyli wystarczy wymienić komplet sprężyn tylko bez wymiany amorków?? i czy 30/30 będzie wyglądało dobrze?? ma ktoś tak obniżoną B-emke??
Opublikowano
mam 328 na sprezynach H&R , felgi 17 ' mogę ci przesłać zdjęcie jak to wygląda , sprężyny są na sprzedaż albo wymianę

Jeśli można to podeślij foto

Opublikowano
w sumie racje 17 na polskie drogi to nie zbyt dobry pomysł. Z kolegą gadałem i też powiedział że lepiej jakieś ładne 16 założyć... A auto po obniżeniu lepiej się prowadzi i ładniej wygląda. Czyli wystarczy wymienić komplet sprężyn tylko bez wymiany amorków?? i czy 30/30 będzie wyglądało dobrze?? ma ktoś tak obniżoną B-emke??

niestety użytkownicy 330 nie mają wyboru :(

Opublikowano
Nie ma znowu tragedii z 17-stkami dużej różnicy nie odczułem choc nie mówię ze jej niema zależy w jakim rejonie mieszkasz i jaki jest u ciebie stan dróg.. zastanów się dobrze ja nie zapytałem i kupiłem 17 bo myślałem ze wtedy będzie lepszy efekt tzn ze auto lepiej będzie siedzieć ze odstęp pomiędzy kołem a błotnikiem sie zmniejszy a tu guzik prawda :D teraz muszę szukać sprężyn ale zaś nie wiem jakie wsadzić :mad2:
Opublikowano
ten temat miedzy innymi jest po to aby się dowiedzieć jakie sprężyny założyć :) też mnie to zastanawia co założyć. a mieszkam na takim terenie że 17 to raczej za duże 16 będzie dobrym rozwiązaniem ale chce obniżyć autko. tylko nie wiem jakie sprężyny zastosować w rozsądnej cenie...
Opublikowano
ten temat miedzy innymi jest po to aby się dowiedzieć jakie sprężyny założyć :) też mnie to zastanawia co założyć. a mieszkam na takim terenie że 17 to raczej za duże 16 będzie dobrym rozwiązaniem ale chce obniżyć autko. tylko nie wiem jakie sprężyny zastosować w rozsądnej cenie...

Jak sie dowiesz to daj znać byłbym wdzięczny :)

Opublikowano
właśnie czekam na odpowiedz jakiej firmy sprężyny założyć w rozsądnym przedziale cenowym... Do obniżenia samochodu o 30/30mm. i jeśli ktoś ma tak obniżone auto poprosiłbym o foto ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest nas więcej :D, napisze ktoś o springach?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ja mam w 330Ci zawieszenie z pakietu M, niżej bym nie chciał i tak jest twardo.

zielo - jak chcesz niżej, takie 30mm, to sprawdź sprężyny Eibach, pewnie mają kit do E46. Miałem taki w E36 przez rok.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
właśnie czekam na odpowiedz jakiej firmy sprężyny założyć w rozsądnym przedziale cenowym... Do obniżenia samochodu o 30/30mm. i jeśli ktoś ma tak obniżone auto poprosiłbym o foto ;)

I co dowiedziałes sie juz cos?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja na razie patrzę na te Eibachy, ale wszędzie tylko w komplecie przód/tył.
  • 3 miesiące temu...