Skocz do zawartości

3XX - Recepta na boczki drzwi w coupe !?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy to typowy problem, ale denerwuja mnie trzeszczące boczki drzwi w coupe. Czy to jest kwestia słabych juz mocowań i poprostu wymiany tych spinek wciskanych, czy jest na to jakis inny specjalny sposób? bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam!!!

______

Proszę zapoznać się z formatem tytułowania wątków i regulaminem forum. Tym razem tytuł poprawiłem. mattiss

Opublikowano
To dobra wiadomość, bo bałem się już że będzie to wymagało jakiejś specjalnej kosmetyki... ;) to może od razu wymienic nie tylko te białe spinki, tylko jeszcze dodatkowo te inne spinki, co trzymaja boczek na górze? Chyba w ASO one będą, co? bo sposób trzymania boczku do zadowalających nie należy, chce odlecieć ;)
Opublikowano

w moim coupe jest po prostu taka pianka, od góry do dołu.

Co do trzeszczących drzwi mam to samo, spinki łatwo się rozpinają, trochę walka z wiatrakami.

Obecnie myślę nad przyklejeniem boczków punktowo jakimś silikonem czy czymś takim ale to puki co rozważania.

http://mlodzi.pl/auto.jpg
Opublikowano

ja zrobiłem prosty numer

spinki nowe kupione w ASO (1 PLN za szt) te z allegro są za miękkie i puszczają

a pod spinki wyciąłem z dętki rowerowej podkładki

jak na razie nic nie zgrzyta i nie trzeszczy :D

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano
pod spinki wyciąłem z dętki rowerowej podkładki

No no, coś pieknego ;) dobry pomysł, na bank tak zrobie :D co do spinek to jasne że ASO, cena prawie ta sama ale masz z prawdziwego zdarzenia a nie tam jakies made in taiwan. Szkoda że w Olsztynie zlikwidowali Salon BMW Fota, teraz jest jakiś pseudo serwis BMW co wlaśnie czeka na jakąś licencje zeby byc oficjalnym serwisem, ale spinki mają oryginalne, hehe xD