Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy! Jutro odbieram moja ukochaną bunie od lakiernika. Wymieniony został zderzak, maska, błotniczki - używane części. Minimalnie podretuszowane drzwi, delikatnie poszpachlowany błotnik tylni, polutowany zderzaczek z tyłu i pomalowany. Mechanik wycenił naprawę trzy tygodnie temu, a wczoraj powiedział że jeszcze zapomniał doliczyć blacharki wtedy i 500 zł wiecej musze dopłacić :P Na co koledzy zwrócić uwagę przy odbiorze? Pozdrawiam!
Opublikowano

Jak taki z niego zapominalski, to koniecznie sprawdź czy wszystko poskładał, jak spasował elementy oraz jak położył kolor i polerował :wink:

uważaj, żeby nie zapomniał zwrócić Ci Twoich części, listwy, złączki nadkola etc.

Opublikowano
no zobacze jak to porobił wszystko o czym pisałeś, ale nie wiem czy cokolwiek z tego wywnioskuję :P Może jakieś szczegóły? Jak będzie piasek pod lakierem to zobaczę, ale coś może jeszcze charakterystycznego? PS. Elementy już oddał :) A no i tydzień po terminie oddania jutro równo będzie :)
Opublikowano

Patrz czy wszystkie części są pomalowane w całości.

Czy nie ma czegoś takiego, że maska pomalowana z góry, a jak ją otworzysz to np. kanty zostaną czarne.

Czy jest równomiernie rozprowadzony lakier. Żeby nie było, ze gdzieś na kantach jest jaśniejszy kolor.

Opublikowano
nie mam pojęcia czy w komorze... pytam koledzy bo różnie bywa jak mechaniory wyczują, że człowiek zielony w temacie. Nie można sie znać na wszystkim :/
Opublikowano

ja miałem przygodę gdzie zamiast całego elementu specjalista pomyślał, że wystarczy pół i w dodatku nie polerował w ogóle :duh:

to akurat można było zauważyć bez problemów, jak również brak okładziny nadkola i mocujących ją zatrzasków.

Tylko w tej sytuacji odświeżona została mu "pamięć" i cena została obniżona :wink:

Opublikowano

Kiedy byl malowany?

Dwa tygodnie po szpachlowaniu średnio wychodzi, że nie był dobrze wysezonowany i wychodzą rysy. Jeśli malował trzy dni temu umów sie na odbiór za dwa tygonie.

Opublikowano
ostatnie malowanie było wczoraj

szybko, wczoraj malował dzisiaj już oddaje :wink:

zwróć szczególną uwagę, chociaż "kwiatki" mogą wyjść później.

Opublikowano
tzn malował/podkładował kilkakrotnie, od wtorku bodajże czy od poniedziałku. Wczoraj ostatnie malowanie dziś niby ma składać i koło 18-20 mam pojechać odebrać