Skocz do zawartości

Z którego biegu ruszają Wasze automaty po zatrzymaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z którego biegu ruszają Wasze automaty po zatrzymaniu oraz na który bieg zrzuca Wam jeśli przejdziecie na manual.

U mnie jest tak, że jeśli skrzynia chodzi w trybie normalnym to po zatrzymaniu ruszam z drugiego biegu jeśli delikatnie wcisnę gaz, jeśli natomiast zwalniam na manualu skrzynia sama zrzuca biegi ale tylko do 3.

Czy tak powinno być?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zrzuca sama do 3.

Ale wydaje mi sie, ze gdy sie zatrzymam wrzuca 1. Sprawdze dzis.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Wydaję mi się że może to być zależne od silnika a co za tym idzie od producenta skrzyni. Na trybie normalnym rusza z dwójki ale jeśli wcześniej jechałem delikatnie i delikatnie ruszam
Opublikowano
U mnie ZF A5S325Z przy spokojnej jeździe rusza z dwójki, na manualu redukuje do 3 podczas toczenia się, po zatrzymaniu wrzuca 2. Dokładnie tak samo jest u znajomego w 530iA. W swojej 540 masz też ZF?
Opublikowano

Moja byla e39 z ZF A5S325Z przy dwu litrowym silniku zawsze ruszala z 1ki w trybie auto,a zchdzila do 2ki przy zatrzymaniu w trybie manual.

Trudno mi sobie wyobrazic e39 z 2.0 lirowym silnikiem,ktora przy swojej masie rusza z drugiego biegu :wink:

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moj rusza z 1szego biegu.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Wychodzi na to że w V8 zależne jest to od sposobu jazdy jak widać.

Kolega na 5er w 540 ma tak samo jak ja, czyli na manualu po zatrzymaniu schodzi do 3 i z tego biegu rusza

mcmt pewnie dobrze musisz dokładać na okrągło :norty: jeśli do 1 zbija :)

Opublikowano

witam

moja 528 w trybie automatu po zatrzymaniu rusza z 1, w trybie polautomatycznym przy zatrzymaniu rusza z 2

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moze nowszy soft w skrzyni :?: Ja raczej spokojnie jezdze.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik