Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam bmw e46 z roku 2000r kolor czarny z ktorym nie moge dojsc do ladu!

po umyciu zostaja smugi, kropki od wody i wogole taki kolor do bani ladnie wyglada jak sie poleje woda i jeszcze ona na nim jest;d

czy znacie jakies sposoby zeby lakier swiecil sie i nie bylo tych kropek i smug. wiem ze jest pasta tempo ale czesto ja tez nie mozna robi bo sciera lakier.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli chodzi o mnie i moje kolejne już czarne auto, to tu zobacz efekty używania preparatu Opal firmy Normfest (z tego co wiem, nie łatwo go kupić):

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=71167

Wg mnie każdy lepszy wosk po wyschnięciu czarnej fury zrobi robotę. I wcale nie są potrzebne pasty ścierne. Natomiast jeśli zostawisz auto do wyschnięcia i nie wykańczasz później, to zawsze będą zacieki na czarnym lakierze.

Opublikowano
Jutro prześlę Wam zdjęcie produktu, którym zrobiłem już 10 samochodów, jest to mleczko kosztuje u mnie 18 zł i jest najlepsze na tego typu skazy lakieru. Wymaga sporo pracy ale nie niszczy plastikowych elementów i lakier wygląda jak nowy !! Jeśli ktoś ma maszynę do polerki to pójdzie zdecydowanie szybciej. Ja osobiście odnowiłem tym preparatem lakier w wielu samochodach w tym jedno białe VOLVO które przez rok stało pod drzewem...myślałem że jest to nie doczyszczenia a jednak lakier był jak nowy. Jutro prześlę zdjęcie i nazwę produktu.
Opublikowano
(...)

po umyciu zostaja smugi, kropki od wody i wogole taki kolor do bani ladnie wyglada jak sie poleje woda i jeszcze ona na nim jest;d

czy znacie jakies sposoby zeby lakier swiecil sie i nie bylo tych kropek i smug.

masz "twardą wodę"

po umyciu przydałoby się:

a) wytrzeć do sucha

b) nawoskować (zwykły wosk, bez składników ściernych)

c) dotrzeć

dobry wosk czyni cuda :D

polecam Sonax HardWax (dostępny na lepsiejszych stacjach - np. widziałem na Statoilu).

Pozdrawiam,

Rafał

"It`s not the size of the dog in the fight, it`s the size of the fight in the dog" Mark Twain

http://img72.imageshack.us/img72/2328/1727269a1200bw1a.th.jpghttp://img442.imageshack.us/img442/8869/1737368a1200bwa.th.jpg

Opublikowano

magestic, czego używasz do wytarcia?

miałem czarną perełkę i problemów z myciem nie zauważyłem.

-płukanie, mycie, płukanie, ściągaczka do wody, ircha dodatkowo wosk, ale sporadycznie w miarę posiadanego czasu :wink:

Opublikowano

Dla fanów mycia auta - takich jak ja - nie myjcie swoich autek na pełnym słońcu gdy auto jest bardzo nagrzane , powoduje to że woda szybciutko wysycha zostawiając po sobie piękne siwe plamy , które jest później ciężko zmyć , najlepiej auto umuć w cieniu i w cieniu go przetrzeć WILGOTNĄ IRCHĄ - czynnosć tą powtarzamy aż autko będzie prawie suchutkie , ircha musi być przynajmniej wilgotna wtedy nie rysuje lakieru , po umuciu i takim przetarciu obowiązkowo coś do ochrony lakieru np : wosk

Pozdrawiam i miłej zabawy