Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

F12 ///M z zewnątrz:

F12 wnętrze:

Jest na prawdę fajna...

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Wnetrze - delicja. Na prawde mi sie podoba :!: :cool2: Biorac pod uwage moj trudny do zaspokojenia gust - to bardzo duzo.

No bo nie wiem jak Tobie, ale mi to wnętrze przypomina odświeżone e39.

Wnetrze e60 czy e63 jakos mnie wciąż nie przekonuje.

Co do F12: Sylwetka bomba, ale reflektory przednie... jakoś się gryzą z całą linią. Nie mają tego pazura jak w e63. Tył już znacznie lepiej. Ogólnie :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Racja. Dodatkowo podoba mi się przedzielenie pomiędzy kierowcą a pasażerem.

Na razie do wyboru w BMW 6 będą dwa silniki. Oba benzynowe i oba dostępne z 8-biegowym automatem. Mniejszy motor w modelu 640i ma 3 l pojemności, 6 cylindrów pracujących w układzie rzędowym i dwie turbosprężarki. Rozwija on moc 320 KM i 450 Nm momentu obrotowego, rozpędzając auto do 100 km/h w 5,4 s. Producent podaje, że średnie spalanie z tym silnikiem

wynosi 7,7 l na 100 km. Drugi z motorów to turbodoładowana jednostka V8 o pojemności 4,4 l, mocy 407 KM i maksymalnym momencie obrotowym 600 Nm. BMW 650i osiąga prędkość 100 km/h w 4,9 s. Średnia konsumpcja paliwa wynosi 10,4 l na 100 km.

W przyszłości paleta silników zostanie rozbudowana o diesla o pojemności 3 l i mocy 300 KM (model 640d). W topowej wersji M6 będzie pracował silnik 4,4 l V8 o mocy 560 KM i momencie obrotowym 680 Nm.

żródło: http://www.autokrata.pl/artykul/nowe-bmw-6-coupe-10709

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a widzieliście kto został ambasadorką bmw 6 w Polsce? To brzydkie beztalencie - Małgorzata Socha... załamka... ona to może być ambasadorką Skody i to jak sobie wpuści płaszcz w spodnie :)
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tyle co po jeździe próbnej 650i oraz 640i w wydaniu F12 mogę powiedziec tyle, że autko wygląda na udane i pomyślane w stronę sprzyjającą wygodzie kierowcy, przycisnąc oczywiście nie było okazji, wszędzie korki, także moc oceniam po brzmieniu silnika - 650 górą, ale zaraz usłyszałem, że te same tłumiki mogą mi założyc do 640 i brzmienie będzie te same :) jak na bmw to listy doposażenia też za wielkiej nie ma, wychodzą całkiem wypakowane bajerami, trzy rzeczy co mnie lekko urzekły to kamerka w znaczku, migacze pod reflektorami i obwódka wokół dachu w wersji cabrio - fajny błyszczący detal. poza tym w porównaniu z dawcą czyli F10 wyświetlacze zegarów i CID są lekko odmienione i przez to nadające mniej skojarzeń z piątką jak to było poprzednio we wnętrzu, największym wyróżnikiem dla mnie w poprzednim wydaniu był ten super podłokietnik, zawsze chciałem go w piątce :) teraz jest jak to mówią w ameryce, no doubt
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzie nią kolego jeździłeś? W Poznaniu?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dubbelsteyn dordrecht i jer de fonkert numansdorp, w każdym po sztuce, w pozku pewnie jest lista do nast czerwca :D :D
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

BMW zapowiedziało również, że pod maską „szóstki” zagości sześciocylindrowy diesel TwinPower Turbo o pojemności 3 l, mocy 308 KM i maksymalnym momencie obrotowym rzędu 630 Nm. Wysokoprężny motor pozwoli przyspieszyć Serii 6 w 5,5 s od 0 do 100 km/h. Spalanie ma wynosić ok. 5,5 l/100 km.

Model 650i coupe i cabrio, z motorem 4.4 V8 twin turbo o mocy 401 KM, będzie mógł być wyposażony w napęd na cztery koła xDrive.

Wszystkie wymienione nowości pojawią się w ofercie BMW Serii 6 jesienią.

FOTO: http://files.conceptcarz.com/img/BMW/2011-BMW_6-Series-Convertible-094-800.jpg

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Niedawno rozmawialem z wlascicielem 6-ki w dieslu po lifcie (286 KM), twierdzil iz spala mu 8-10 litrow w zaleznosci od warunkow itp. To jest wynik w ktory wierze. Nie ma mowy by takie auto palilo ponizej 6-ciu litrow srednio.

No Limits With S2 Power

Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm, BMW HP4 193 KM 112 Nm :)