Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam . Byłem u kilku gazowników i jeden powiedział iż brak katalizatora może powodować kiepską prace silnika na gazie ??? Jest to prawda ?? Proszę poradzcie też jaką wybrac

1- Stag 4 , listwa valtek , reduktor tomasetto , zbiornik w kole , wlew pod klapką -cena 2300zł

2- Stag 4 , listwa valtek , reduktor zavoli , zbiornik w kole , wlew w zderzaku - cena 2450zł jeżeli listwa ma być matrix to wtedy 2600zł

3-Zenit , czerwona listwa , zbiornik w kole , wlew pod klapką - cena 2550zł Tu gazownik mówił , że może wystąpić problem z powodu braku katalizatora a instalacja jest ogólnie średniej klasy dla kierowców któży nie robią więcej jak 15-tyś rocznie

Edytowane przez Adam12345
Opublikowano

Opcja nr 2 z listwą Matrix i wlewem pod klapka to najlepsze rozwiązanie.

Katalizator nie ma w Twoim przypadku nic do tego - co innego jak sonda lambda jest przed i za katem

Opublikowano
Tylko przy opcji 2 twierdzą w warsztacie , że nie idzie założyć wlewu pod klapką i nie zrobią tego. I tak myślę czy nie brać opcji 1 z listwą Matrix
Opublikowano
rozumiem ze opcja 1 i 2 to propozycje dwóch różnych gazowników. jeśli pierwszy może założyć koło wlewu to niech założy na tych gratach co chcesz. z opcji drugiej. nie powinien robić problemów wkońcu nasz klient nasz Pan :)
Opublikowano
Gazowników jest wielu , byłem może u 10-ciu i każdy gada co innego . Jeden mówi , że da się pod klapką drugi , że przepisy nie pozwalaja a trzeci , że nie idzie u innego znowu pojawia się problem z powodu braku katalizatora a cena instalacji tej samej waha sie w kwocie 500zł (stag 4 , valtek) a jak mówie na czym chce mieć złożone to cena skacze nagle do 2700zł . Na gazie nie znam się wogóle ale jak fachowiec mówi , że katalizator ma wpływ na instalacje gdzie lambda jest przed katem to zgłupiałem.Druga opcja plus matrix i wlew pod klapką 2700zł to wydaje mi się trochę drogo!!! Tak samo jest z wlewem pod klapką cena od 50zł do 250zł :shock:
Opublikowano
W przypadku staga lambdy moze nawet nie byc potrzebna jest tylko przy strojeniu potem robi sie konwersje na map sensor wlew pod klapka to banalna sprawa jak jeden niechce zrobic to powiedz zeby jeden montowal gazownie a drugi zrobi wlew :D przy okazji ci wytknie bledy poprzednika :twisted:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D