Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

wymieniłem listwę na nową i nadal nie świeci.

co zrobić?może jakiś bezpiecznik padł? gdzie go szukać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w tej listwie sa stam takie "2 czarne pudełeczka" sprawdzałes je u mnie w nich tak były kable zasniedziałe ze sie ułamały

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

gume przy klapie zdejmuje i nie widze zadnych przetarć. a guma wchodzi w karoserie i coś ją tam ostro trzyma, tak ze nie mogę wyjąć całej wiązki zeby tam dobrze looknąć...;/

listwa oświetlająca jest nówka sztuka. a fura ma napierdziane 80 tysięcy wiec kable chyba powinny być świeże....

Opublikowano

boczek tapicerki tak?

to powiedzcie mi jeszcze jak go zdjąć;) zdejmuje lampke podświetlającą, i co dalej?gdzie są zaczepy?niechce czegoś połąmać, a jak pojade do jakiegoś warsztatu to mnie podliczą;/

Opublikowano

80 tys napierdziane tak? :mad2:

kolego sciagasz( przesówasz) gumę łączącą wiązkę kabli karoserii z klapą i na 99% bedziesz widzial tak mniej wiecej na srodku popękane kable. Ja tak mialem zakładałem temat i jestem juz po robocie, okazało sie ze 2 kable mialem przerwane a 8 przełamanych, Wszystkie przeciąłem gume wyciągnąlem aby dokladnie obejzec kable, tam były osłonki popękane, kupiłem rurki i pod zapalniczka ładnie izolowałem, pozniej nasadziłem gume i po jednym kabelku łaczyłem także ruką izolacyjna, pamietaj aby brązowe kable oznaczyc bo jest ich 4. Efekt taki ze wszystko pieknie swieci:) a także przy listwie nie było prądu co jest logiczne ze jest gdzies przerwany kabel i prad nie dochodzi. powodzenia co do tapicerki bocznej odczepiasz bloczek od klapki paliwa, i odchylasz to wszystko.