Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem z ogrzewaniem w e36 bez klimy, cały czas leci mi ciepłe powietrze na szybę .Sprawdziłem potencjometr i zawór są OK . Potencjometrem można regulować temperaure ale tylko na środek , po odpięciu wtyczki z zaworu leci tylko zimne (zawór się nie otwiera) na środek na szybę nadal ciepłe . Można również ustawić nadmuch szyba , środek ,nogi - czyli cięgno działa .

1 nawiew ustawiony na szybę leci tylko ciepłe , ustawiamy na zimne nadal leci ciepłe

2 nawiew ustawiony na środek można ustawić ciepły i zimny -szyba leci ciepłe

Nie mam już pomysłu co to może być ma ktoś może rozebrany cały nawiew to by mi sprawdził jak się tam ustawiają zapadki .

http://i49.tinypic.com/ilys60.jpg

_______

Poprawiłem tytuł. Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków!! /mattiss

Edytowane przez krzysiu134
Opublikowano
Ten typ tak ma. Na szybę zawsze poleci ciepłe i koniec.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Prawdę mówiąc nie wiem jak jest w wersji bez klimy, ale nie może być tak żeby na szybę cały czas leciało ciepłe. Temat był wielokrotnie poruszany i jest częstym przypadkiem że na szybę ciągle leci ciepłe. Przyczyną są zacinające się zawory sterujące dopływem płynu chłodzącego do nagrzewnicy http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF31&mospid=47430&btnr=64_0126&hg=64&fg=18 , czyli nr 1. Podobno można je rozebrać i wyczyścić.
Opublikowano

Moje elektro-zawory są w bdb stanie. (wymieniałem , rozbierałem) Chodzą jak masełko. Pomimo tego na szybę zawsze leci ciepłe... :|

Gdy jest klima elektrozawory są 2 (koło siebie) , bez klimy jest jeden. I to one sterują ciepłe/zimne powietrze na kierowce lub pasażera , a nie góra czy dół...

Poczekamy może ktoś inny się wypowie , choć było to już wiele razy.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

• 3 lata później...
Opublikowano
witam , mój brat ze swoim Coupe boryka się z czymś podobnym , a mianowicie jak by nie ustawić temperatury cały czas daje cieple powietrze , nawet jak jest wyłączony wentylator to i tak leci. może ktoś poradzić jak zdiagnozować problem